Вхід | Реєстрація

Миротворці, підготовлені в Полтаві, служитимуть у Ліберії

Миротворці, підготовлені в Полтаві, служитимуть у Ліберії
Цими днями у 179-му Об’єднаному навчально-тренувальному Центрі військ зв’язку Збройних Сил України, яким командує полковник Ігор Міцюк, відбувся черговий випуск спеціалістів, які незабаром увійдуть до складу 56-го окремого вертолітного загону місії ООН в Ліберії.
Українські військовики за роки участі нашої держави у миротворчих операціях здобули високу повагу і авторитет серед світової спільноти за високий професіоналізм, відвагу та сумлінність. На продовження набутого досвіду та традицій, дев’ятеро курсантів, серед яких 4 офіцери та 5 військовослужбовців служби за контрактом, у повному обсязі опанували курс Програми підготовки спеціалістів зв’язку і автоматизації для миротворчих контингентів Збройних Сил України та успішно витримали випускні іспити. 
— Цьому у великій мірі сприяв високий професійний рівень підготовки та досвід роботи у військах кожного з них, — зазначив заступник начальника Центру з виховної роботи підполковник Юрій Кривоніс, — адже невипадково до виконання миротворчих завдань обираються кращі з кращих. Крім оволодіння теоретичними засадами майбутніх спеціальностей, вони закріпили набуті знання і на практиці, виконавши вправи із забезпечення зв’язку з місцем майбутньої дислокації миротворчого контингенту. Особлива увага була приділена вивченню міжнародного гуманітарного права та заходів техніки безпеки та збереження життя військовослужбовців. А сприяли повному та якісному засвоєнню слухачами поданого матеріалу досвідчені викладачі та інструкторський склад циклової комісії, яким керує майор Олександр Капустян, який, до речі, сам має досвід виконання миротворчих завдань в Іраку.
На залікових заняттях кожен з випускників отримав схвальні відгуки екзаменаторів за ґрунтовну підготовку та практичні навички. Усі випускники до виконання поставлених завдань готові і у професіональному, і у морально-психологічному аспекті. Сподіваємося, що третій випуск миротворців, як і попередні, підтвердить високий авторитет нашого навчального закладу у військах.

Автор: Володимир ЛАЗАРЄВ для www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 березня 2010, 09:54 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації