Вхід | Реєстрація

Прикраси, що допомагають створити унікальний образ

Прикраси, що допомагають створити унікальний образ

З прадавніх часів прикраси користувалися популярністю як серед жінок, так і серед чоловіків. Чого тільки варта естетична орнаментація єгипетських царів. Згідно історичних даних, тоді різноманітні прикраси собі могли дозволити виключно заможні верстви населення. Для створення прикрас використовували різні види металів і скло. Часто золото замінювали іншими матеріалами.

Яскравим прикладом тому є стародавня знахідка, виявлена в цьому році поблизу Кобеляк співробітниками науково-дослідного центру «Рятівна археологічна служба».

Під час будівництва автодороги Н-31 Дніпро — Решетилівка дослідники викопали із землі унікальний артефакт — підвіску у вигляді жука-скарабея. Вік прикраси, за приблизними підрахунками, складає близько двох тисяч років. Знахідка відноситься до сарматської доби.

Артефакт виготовлений із єгипетського фаянсу. Дослідники визначили, що підвіска становить частину намиста, яке мало скляні пронизки. Артефакт знайшли в стародавньому жіночому захороненні.

Тобто, можна зробити висновок, що ще кілька тисячоліть тому біжутерія була в моді та, напевно, відігравала певну ритуальну роль.

Звичайно, що сьогодні до таких заходів не вдаються, але прикраси не втрачають попит за життя. Щоправда, золото часто замінюють на звичайний метал, що має назву «медичне золото». І полюбляють його не менше за оригінал. Адже різноманіття виробів просто вражає. Біжутерія, буси, годинники — цей список можна продовжувати довго. А підвіска з медичного золота є в скриньці для прикрас майже кожної жінки.

 

Чому популярне медичне золото

Логічним поясненням цьому є той факт, що медичне золото відзначається рядом переваг від дорогоцінного металу. І з кожним днем ювеліри створюють унікальні прикраси з цього матеріалу. А все тому, що:

  1. Яскравий відблиск метала на сонці й при освітленні, що додає особливої родзинки  власниці прикраси.
  2. Відсутність будь-яких алергічних реакцій, що часто виникають при контакті із золотими прикрасами.
  3. Міцний метал, що чудово заявив себе на практиці.
  4. Відрізнити від золотого виробу зможе лише справжній знавець. Принаймні, від 750 проби так точно.
  5. Легко піддається гравіюванню, що дозволяє робити на медичному золоті різні написи.
  6. Універсальна прикраса, яка чудово вписується в класичний чи дискотечний образ.
  7. Просто носиться і легко зберігається.
  8. Прикраси коштують досить дешево.

Тому будьте унікальними, додавайте унікальність своєму образу разом із медичним золотом.


Автор: Євген ОЛЕКСАНДРОВ
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 травня 2021, 20:10 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації