Вхід | Реєстрація

Чому люди різні?

Чому люди різні?

Ви ніколи не задумувалися над тим, чому ми, читай — гомосапієнси, такі різні? Вас ніколи не дратували люди, котрі одягаються, думають, працюють, їдять, взагалі живуть не так, як ви? Адже ви і лише ви думаєте, одягаєтесь, їсте і живете правильно, а всі інші тільки те й роблять, що помиляються. Не дратували? Ну, тоді ви ідеальна людина.

Автор цих рядків — людина дуже далека від ідеалу. Тому, зізнаюся чесно, злюся на людей. Є такий гріх. Як і гріх пихи, самовпевненості та зарозумілості.

Та все ж… От ми живемо в малесенькому містечку, де всі нібито однакові. У всіх дві руки, дві ноги, по одній голові. І світ, у якому ми живемо, нібито один для всіх. А кинешся розбиратися і з подивом виявляєш, що в малесеньких Кобеляках нібито однакові люди живуть у зовсім різних світах. І ледве не кожен вважає, що саме його світ є правильним.

От, не так давно розмовляв із дуже заможною не лише по кобеляцьких мірках людиною. У чоловіка із матеріального є «все» — дуже дорога машина, будинок, така кількість квартир, що він і сам про них забуває, можливість поїхати в будь-яку країну світу, лікуватися в європейських клініках. Як зараз кажуть — повний фарш.

І от він у розмові каже:

— Я можу собі дозволити все.

Твердження, прямо скажемо, неоригінальне. Що таке «все»? Машина за сто тисяч доларів? Але ж, не за мільйон. Будинок за мільйон? Але ж не за сто мільйонів. Зуби за десять тисяч доларів? Але ж, не безсмертя і життя без хвороб та болю. Поїздку в США, Перу, Антарктиду чи ще на якийсь кінець географії? Але ж, мудрі китайці давно сказали, що для того, аби пізнати Всесвіт, можна навіть не виходити за поріг власного будинку.

А хтось має мільярди доларів. Але він теж не може собі дозволити все.

От жив не так давно в цьому світі чоловік, якого звали Стів Джобс. Був він мільярдером. Два їх було, тих мільярди доларів, чи більше — не так важливо. І от захворів той чоловік на рак підшлункової. Лікували його кращі лікарі світу, навіть печінку замінили, поставивши донорську, замість враженої метастазами. Але не допомогло нічого. І це ж таки правда.

Інший чоловік живе по-іншому. Він у розмові колись дорікнув:

— А навіщо тобі оце все? Робота в газеті, ягідна ферма, інші види бізнесу. У тебе ж і так все є.

Правду сказав. І так все є. У всякому випадку — вистачає.

І важко було навіть відповісти на подібний напівжартівливий-напівсерйозний закид.
Але відповідь знайшлася:

— Ну, нехай буде для того, аби ти працював і отримував пристойну зарплату.

І це теж є правдою.

І, напевне, в цьому й заключається невидима гармонія цього світу, що все в ньому таке різне. Передусім — люди.

І всі для чогось потрібні. Потрібні багаті і бідні, розумні і не надто, веселі і сумні, молоді і старі, генії і дебіли.

І якщо хтось із цього величезного списку «потрібних» випаде, то зруйнується ота невидима гармонія і цей світ полетить шкереберть.

Хтось скаже:

— А що, злодії та вбивці також потрібні?

Важко відповісти. Але, напевне, таки потрібні. Напевне, без них теж щось зруйнується.

А найцікавіше те, що навіть у разі, коли ми, такі різні гомосапієнс, колись всі гуртом із цього світу зникнемо, він не перестане бути прекрасним і гармонійним.

Можливо, зафілософствувався. Буває. Напевне, літнього тепла і відпустки хочеться.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 червня 2021, 09:12 | Полтавщина | Редакційна


1. Седой / 18 червня 2021, 18:06
4 дня никаких комментов... Обидно... Где Селена, где Оракул? Скучно, господа :)
Игорь Михайлович, аплодисменты! Тема раскрыта полностью, простор для диалога! Дождь помеха? Нарооооо-оД, в атаку! :)))
2. orakul / 19 червня 2021, 15:48
Оракул ніде і не пропадав. А Слена із Славком поїхали до ляхів на клубнику. А дехто каже що вони десь у схроні розможаються, кадри кують, так би мовити. Туго зараз стало із патріотами. Багато людей почало, якщо й не прозрівати, то розуміти, що їх таки розвели.
3. orakul / 19 червня 2021, 15:55
"Потрібні багаті і бідні, розумні і не надто, веселі і сумні, молоді і старі, генії і де.б_іли.

І якщо хтось із цього величезного списку «потрібних» випаде, то зруйнується ота невидима гармонія і цей світ полетить шкереберть."

Питання канєшно щибко хвілософське. Треба подумати. Але очевидно інше. Отих усих перелічених зараз активно вирощують, розводять і тіпа виховують і тіпа навчають. А це вже не гармонія а штучне створення дисгармонії. І від цього світ точно полетить шкереберть.

Змінено 20.06.2021, 08:06
4. Седой / 19 червня 2021, 21:43
шкереберть - ненормативная лексика? или за что коммент закрыли? :))
5. orakul / 20 червня 2021, 08:09
4.Седой
«или за что коммент закрыли? »

Не шкреберть. Дуже воно не любить слово яке визначає усіх свідомих. Прийшлось його ще трішки підрихтувати
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації