Вхід | Реєстрація

В ОДА розглянули стан дотримання норм підприємствами, які здійснюють скид стічних вод у річки

В ОДА розглянули стан дотримання норм підприємствами, які здійснюють скид стічних вод у річки

Відбулося засідання комісії обласної державної адміністрації з питань охорони довкілля, раціонального використання та відтворення природних ресурсів. Провів захід заступник голови ОДА Євген Греков.

На засіданні розглянули роботу підприємств області, які здійснюють скид стічних вод у водні об’єкти, та проблемні питання їх функціонування.

Євген Греков зауважив, що структурні підрозділи збирали матеріали з цього питання та здійснювали аналітичну роботу.

– За результатами попереднього вивчення, цій сфері приділяється недостатньо уваги. Працює дозвільна система, суб’єкти господарювання отримують відповідні дозволи, проте є низка нормативних вимог, які не виконують ні підприємства, ні контролюючі органи. Тож потрібно в цьому напрямі трохи зрушити з місця, щоб досягти норм  регулювання, передбачених законодавством, – сказав Євген Греков.

Т.в.о. директора Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Віталій Олійник повідомив, що в області 37 підприємствам видано спеціальні дозволи на спецводокористування, відповідно до яких передбачено скид у водні об’єкти стічних вод. За його словами, згідно з п.22 постанови Кабміну від 25 березня 1999 року №465 місця під періодичність відбору проб, перелік контрольованих показників встановлюються водокористувачами за погодженням з ОДА.

– Нині водокористувачі, які здійснюють скид стічних вод у водні об’єкти на території області, не виконують визначені вимоги, не погоджують з ОДА місця відбору проб, перелік контрольованих показників, – сказав Віталій Олійник. 

За результатами обговорення комісія вирішила направити новоствореним підприємствам та водокористувачам листи з повідомленням про необхідність встановлення і погодження з ОДА місць періодичності відбору проб, переліків контрольованих показників.  На всі підприємства, які здійснюють скид стічних вод, надіслати листи про надання інформації та координат місць скидів  і періодичності проб, які надалі включать до інтерактивної мапи водних об’єктів області. Комісія рекомендувала Державній екологічній інспекції Центрального округу вжити належних заходів із реагування на виявлені факти порушення водокористувачами.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 липня 2021, 11:28 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації