Вхід | Реєстрація

Лісники висадили майже 1 100 гектарів дерев

Лісники висадили майже 1 100 гектарів дерев

Із початку року в Полтавській області новими деревами засадили майже 1 100 гектарів площ. При цьому заготували за перше півріччя понад 160 тисяч кубічних метрів деревини. Про це розповіли в обласному управлінні лісового господарства.

Нині на Полтавщині працює 48 лісництв. Протягом 2021-го їхні працівники висадили понад 1 097 гектарів лісу. Із них 127 гектарів на місцях, де раніше не було насаджень, а решта — там, де дерева зрубані чи знищені, повідомила речниця обласного управління лісового та мисливського господарства Лілія Гнатенко.

Висаджують, зокрема, дуби та сосни. Саджанці вирощують на підприємствах самостійно. Для цього спочатку збирають насіння, а потім висівають його на спеціальних площах та доглядають. Коли молоді дерева окріпнуть, їх пересаджують на відкриті території.

Із дорослого лісу заготовляють деревину. За перше півріччя 2021-го спиляли 164 тисячі кубічних метрів лісу. Продають матеріал через аукціони, пояснює Лілія Гнатенко.

За шість місяців цього року виявлено 24 випадки незаконної вирубки дерев. Усі справи передані до суду. За такі порушення передбачена кримінальна відповідальність. Згідно зі статтею 246 Кримінального кодексу, санкція за порубку дерев або чагарників у лісах, перевезення, зберігання чи збут деревини передбачає покарання у вигляді штрафу або до 3 років позбавлення волі. Якщо це вчинила група осіб — від 3 до 5 років обмеження чи позбавлення волі. За незаконну порубку дерев у заповідниках або природно-заповідному фонді передбачено щонайменше штраф, а щонайбільше — від 3 до 5 років ув’язнення. Якщо ж така порубка спричинила тяжкі наслідки, то максимальний термін ув’язнення — 7 років.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 липня 2021, 18:38 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації