Вхід | Реєстрація

На Полтавщині працює 8 центрів масової вакцинації

На Полтавщині працює 8 центрів масової вакцинації

Кожен громадянин має змогу захистити себе від коронавірусу й отримати щеплення. Вакцинуватися на Полтавщині можна максимально доступно та просто. Про це наголосили  під час апаратної наради 26 липня.

«Ми збільшили кількість центрів масової вакцинації. Тепер їх в області 8: 3 – у Полтаві, 2 – у Кременчуці, по одному в Миргороді, Лубнах і Горішніх Плавнях. Минулого тижня ми відкрили нові центри вакцинації у Полтаві – на базі палацу дозвілля «Листопад» і в колишній поліклініці кардіологічного диспансеру на вулиці Івана Мазепи, 21. Усі вони працюють щоденно з 9:00 до 18:00», – зазначив перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації  Дмитро  Лунін.

Одночасно в громадах області, на базах амбулаторій діють 93 пункти щеплення. Також у Полтаві цими вихідними працювали пересувні комплекси з вакцинації проти COVID-19. Вони розташовувалися в районі Центрального ринку та на Театральній площі.

«Полтавщина – один із лідерів за темпами  вакцинації. Дякуємо кожному громадянину, який свідомо пройшов курс вакцинації. Щеплення від коронавірусної інфекції – це єдиний спосіб, який дасть змогу нам повернутися до нормального життя й стримає негативні наслідки від поширення штаму «Дельта», – сказав Дмитро Лунін. 

За словами директора Департаменту охорони здоров’я Віктора Лисака, на разі за показниками захворюваності на COVID-19 область знаходиться на рівному плато. Серед зафіксованих випадків основна тенденція припадає на осіб, які десь відпочивали або повернулися із-за кордону. 

За його словами, минулого тижня працювала моніторингова бригада МОЗ із перевіркою готовності лікарень, які надаватимуть допомогу хворим на коронавірус. На сьогодні у стаціонарі із підтвердженим діагнозом COVID-19 знаходиться  49 пацієнтів, 7 пацієнтів отримують допомогу через ШВЛ. Кількість активних дітей – 16. 

Минулого тижня область отримала вакцину Moderna. У розрізі районів і громад проведено системний моніторинг вакцинальної компанії. Є резерви, які потрібно використовувати надалі.  

«Хочу звернути увагу, що в Україні вже зареєстровано перші випадки штаму «Дельта». Він відрізняється клінічною характеристикою й кількістю уражених пацієнтів,  – сказав Віктор Лисак, – якщо ми хочемо, щоб працювали ринки, діти ходили до школи, країна й надалі знаходилася в «зеленій» зоні, треба всім без винятку дотримуватися протиепідеміологічних вимог.  Усе залежатиме лише від нас самих».


Автор: пресслужба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації