Вхід | Реєстрація

На Полтавщині мають провести паспортизацію пляжів

На Полтавщині мають провести паспортизацію пляжів

Із початку року в області сталося 38 нещасних випадків із людьми на воді. Загинула 31 особа, зокрема 3 дитини. Врятовані 12 людей, із них 2 дитини. Про це повідомив на апаратній нараді т.в.о. директора Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОДА Віктор Стеблянко.

– Найбільше серед утоплених чоловіків. Цього року це понад 70 відсотків від загальної кількості. Основна причина загибелі – нехтування правилами безпечного перебування на водних об’єктах. Зафіксовано більше від половини нещасних випадків через необережне поводження на воді під час купання. Причини їх виникнення: 70 % – вживання алкогольних напоїв, 10% – за станом здоров’я, 10% – діти, 10% – інші, – поінформував Віктор Стеблянко.

Зазначив, що порівняно з минулим роком, кількість нещасних випадків із людьми на воді й загиблих на водних об’єктах дещо зменшилася. Заходи, які вживають облдержадміністрація й органи місцевого самоврядування, дають позитивний результат, і статистику цілком реально зменшити.

Із 246 пляжів на Полтавщині паспортизовані 106. Інші 140 – стихійні місця для купання.

– З усіх загиблих цього року на воді жодна людина не загинула на паспортизованому пляжі, – наголосив Віктор Стеблянко. – Підготовлені 129 плавців-рятувальників. Зокрема 82 – для дитячих таборів і 47 – для пляжів загального користування.

Заступник голови облдержадміністрації Євген Греков зазначив, що проведення паспортизації пляжів – відповідальність органів місцевого самоврядування.

– Потрібно вжити лише кілька визначених дій, щоб паспортизувати місце відпочинку населення на воді й зменшити ризики виникнення нещасних випадків біля водойм чи на водоймах. За зафіксованими випадками загибелі людей звернемося до правоохоронних органів, щоб вони надали оцінку, чи були вжиті всі належні заходи для підготовки до відпочинку населення в межах цих територій. Прошу всіх керівників громад звернути увагу на відповідний напрям роботи: паспортизацію місць відпочинку й підготовку рятувальників для забезпечення безпеки відпочивальників біля водойм, – сказав Євген Греков.

Перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Лунін доручив департаментам охорони здоров’я, освіти і науки та з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами розробити проєкт програми надання первинної медичної допомоги у закладах освіти.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 липня 2021, 16:10 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації