Вхід | Реєстрація

Через холоди пізні зернові можуть довше дозрівати

Через холоди пізні зернові можуть довше дозрівати

Похолодання на Полтавщині може продовжити термін дозрівання пізніх зернових культур. Зокрема, сої, соняшника та кукурудзи. Про це розповів директор полтавської дослідної станції Михайло Сокирко.

«Різке похолодання може призвести до таких факторів: це подовжується період вегетації, менш інтенсивно буде розвиватись дозрівання пізніх зернових культур. Але на урожайність впливу майже ніякого не буде, бо урожай майже уже сформований. Просто буде відтерміновуватися його дозрівання, а також збирання цього урожаю», — говорить Михайло Сокирко.

Востаннє на Полтавщині таке похолодання на початку вересня було майже 10 років тому, каже синоптик Людмила Оніпченко.

«Пов’язано це із тим, що з півночі надійшли холодні повітряні маси за холодним фронтом, температура суттєво знизилась. Перепад температур доволі значний — більше 10 градусів. Такі низькі температури в повітрі спостерігались у нас 2003‑го, 2004‑го і 2012‑го року. Вони складали 4–6 градусів тепла», — каже Людмила Оніпченко.

За словами синоптикині, теплішати в області почне 8 вересня. А знову знижуватись температура буде після 15‑го числа.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 вересня 2021, 18:52 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації