Вхід | Реєстрація

В Україні введуть зелений і жовтий сертифікати вакцинації від COVID-19: що це значить

В Україні введуть зелений і жовтий сертифікати вакцинації від COVID-19: що це значить

Міністерство охорони здоров'я готує впровадження в Україні сертифікатів про вакцинацію жовтого і зеленого зразка. Нові документи будуть видаватися українцям, які отримали щеплення проти COVID-19 і надаватися виключно всередині країни: наприклад, відвідування спортзалів, басейнів, внутрішній туризм.

Про це розповів головний санітарний лікар Ігор Кузин на Facebook МОЗ. Він пояснив, що жовтий сертифікат буде видаватися після отримання першої дози вакцини, а зелена - після другої.

– Термін дії жовтого посвідчення дорівнює інтервалу між першим і другим щепленням. Після повторної імунізації людина отримує зелений сертифікат, а дія жовтого автоматично скасовується, – пояснив Кузін.

Таким чином, зелений документ від жовтого відрізняється тільки терміном дії. В іншому вони однаково правомочні на період дії.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 вересня 2021, 15:23 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації