Вхід | Реєстрація

Житель Великої Багачки накатався п’яним уже на півмільйона гривень

Житель Великої Багачки накатався п’яним уже на півмільйона гривень

551 тис. грн штрафу має сплатити мешканець Великої Багачки, якого протягом 4 років 14 разів затримували патрульні за п’яне керування автомобілем.

23 вересня Великобагачанський районний суд Полтавської області оштрафував Костянтина П, який 14-й раз за 4 роки сів п’яним за кермо. Суддя Юрій Ячало призначив порушнику 51000 грн штрафу та в чергове позбавив водійських прав на 10 років. Загальна сума боргу, яку має сплатити обвинувачуваний — близько півмільйона гривень.

Як пише ІВ «Полтавщина», відповідно до Єдиного державного реєстру судових рішень, Костянтин Писаренко щонайменше з 2012 року практикував керування транспортними засобами напідпитку. Протягом 3-х років чоловіка кілька разів затримували п’яним за кермом скутера та мопеда. У 2014 році його притягли до відповідальності за наркозлочин, тож протягом наступних трьох років Писаренко фізично не міг керувати транспортними засобами у нетверезому стані.

А от після виходу з колонії, з 2017 року чоловіка систематично зупиняли патрульні у стані алкогольного сп’яніння. До серпня 2021 року Костянтин отримав 13 штрафів та 12 разів був позбавлений водійського посвідчення на 10 років. Жодного штрафу порушник не сплатив.

Останній, 14-й раз, патрульні зупинили обвинувачуваного 24 серпня 2021 року. Він був п’яний, за кермом автомобіля ВАЗ 21011. Від проходження медогляду відмовився. В суд чоловік не з’явився та про причини неявки не повідомив. Провина порушника підтверджується показами патрульних, свідків, а також записами з боді-камер патрульних.

Суддя Ячало врахував всі вищевказані ознаки, визнав чоловіка винним у керуванні автомобілем в стані сп’яніння (ч. 3 ст. 130 КУпАП), призначив 51000 грн штрафу та знову позбавив чоловіка водійських прав на 10 років. Тепер Костянтин має сплатити 550800 грн штрафів та судовий збір — 454 грн.

Постанова ще не набрала законної сили та може бути оскаржена в Полтавському апеляційному суді протягом 10 днів.


Автор: Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 вересня 2021, 14:20 | Велика Багачка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації