Вхід | Реєстрація

Одинадцять років позбавлення волі з конфіскацією всього майна – двох лубенців покарано за розбійні напади та крадіжку

Одинадцять років позбавлення волі з конфіскацією всього майна – двох лубенців покарано за розбійні напади та крадіжку

За результатами судового розгляду кримінального провадження в Полтавському районному суді двоє лубенців отримали покарання за розбійні напади, вчинені за попередньою змовою групою осіб, які раніше вчинили розбій, спрямовані на заволодіння чужим майном, поєднані із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження, а також крадіжку, вчинену повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. ч. 2, 4 ст. 187, ч. 2 ст. 185 КК України). 

Прокурором Глобинської окружної прокуратури, який підтримував публічне обвинувачення в суді, доведено, що 19 лютого 2019 року на території м. Лубни вказані особи, діючи спільно з іншим лубенцем, напали і вибили око 50-річному місцевому жителю, а у подальшому жорстоко побили 41-річного чоловіка, спричинивши обом потерпілим тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, а також заволоділи документами, мобільним телефоном, грошима на загальну суму майже 3 тис. грн.

Наступного дня, перебуваючи в одному з розважальних закладів, зловмисники здійснили крадіжку мобільного телефону, спричинивши його 23-річній власниці 6 тис. грн збитків.

За скоєне кожному з обвинувачених призначено покарання у виді 11 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна. До набрання вироком законної сили особи перебуватимуть під вартою.

Матеріали щодо третього зловмисника виділені в окреме провадження, досудове розслідування в якому триває.


Автор: Пресслужба Полтавської обласної прокуратури


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 жовтня 2021, 13:40 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації