Вхід | Реєстрація

«Укрзалізниця» хоче розмістити на вокзалах пункти ПЛР-тестувань

«Укрзалізниця» хоче розмістити на вокзалах пункти ПЛР-тестувань

З метою забезпечення проведення експрес діагностики пасажирів перед відправленням поїздів АТ «Укрзалізниця» звернулася до більш ніж 20 українських лабораторій із пропозицією організувати тест-пункти на найбільших вокзалах країни.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України вніс зміни до постанови від 9 грудня 2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Відповідно до них під час міжрегіональних подорожей пасажири мають пред’явити документи про проходження курсу вакцинації або негативного тесту на наявність.  

Серед головних вимог до лабораторій, які бажають розгорнути пункти експрес-тестування, має бути:

  • наявність відповідних ліцензій для надання послуг пасажирам;
  • можливість цілодобової роботи та видачі результату з QR-кодом протягом 30 хвилин;
  • а також можливість попередньої онлайн-реєстрації для проходження тестування.

Серед пропозицій, що надійдуть, Укрзалізниця обере лабораторії, які запропонують найнижчу ціну за проведення тестування. З пропозиціями щодо співпраці за цим напрямком адміністрація залізниці просить звертатись за телефоном: (044) 309 77 00.

 

Нагадаємо, з 21 жовтня набувають чинності нові правила безпечних подорожей. Перевезення у далекому сполученні будуть дозволені за наявності у пасажира документа, що підтверджує:

  • проходження повного курсу вакцинації;
  • отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19;
  • негативного результату ПЛР-тесту (або експрес-тесту), який має бути зроблений не більше, ніж за 72 години до посадки у поїзд.

 



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 жовтня 2021, 12:38 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації