Вхід | Реєстрація

У Кременчуці щороку знаходять мумії

Щонайбільше 8 муміфікованих трупів за рік діставали кременчуцькі рятувальники із люків тепломереж міста. Останній випадок трапився 19 березня, в одній із теплових камер знайшли мумію чоловіка. Припускають, що померлому за 50 років, його ім’я поки що не встановлено.
У 2007-му році в Кременчуці знайшли 8 трупів у люках тепломереж, у 2008-му — 7, у 2009-му — 1, і тепер знову ще один трагічний випадок. Здавалося б, ситуація для рятувальників вже звична, але цього разу вона була особлива.
Начальник рятувальників Кременчука Валентин Шафорост розповідає, що труп чоловіка був абсолютно голим. Чи була це насильницька смерть чи чоловікові стало надто жарко в тепловій камері — це з’ясовуватимуть правоохоронці. Рятувальники ж зазначають, що зазвичай у таких місцях зимівлі бомжів тепло, біля 20 градусів тепла, тому трупи й муміфікуються. Теплові камери не лише рятують від холоду, а й комфортні, бо за розмірами тут іноді може поміститися й кілька осіб. Але, на жаль, і для кількох осіб теплова камера ставала не лише оселею, а й могилою. Начальник рятувальників Валентин Шафорост пригадує, що одного разу із люка дістали одразу два муміфіковані трупи.
Щодо останнього випадку, то рятувальники припускають, що тіло мерця пролежало в камері 2-3 місяці, доки його виявили і повідомили рятувальникам, аби вони дістали муміфікований труп.

Автор: Людмила ДНІПРОВСЬКА, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 березня 2010, 16:28 | Кременчук | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації