Вхід | Реєстрація

Монахиня збирала кошти на неіснуючий дитбудинок

Монахиня збирала кошти на неіснуючий дитбудинок

Під Києвом у Білій Церкві монахиня чотири роки збирала кошти на дитячий будинок, якого не існує. Люди вірили шахрайці та давали їй гроші, замовляли молитви за здоров’я та спокій родичів.

Жінка представлялася всім, як «матушка Єлена зі Святопокровського монастиря», та збирала чималі суми грошей «на допомогу дітям». Крім того, вона ошукала знайому на 45 тисяч доларів.

Шахрайство псевдомонахині розкрили тоді, коли вона збиралася ошукати одну з набожних продавчинь ринку.

Як йдеться у вироку Білоцерківського суду, зловмисниця розповіла про те, що в її монастирі нібито з’явився отець Митрофан, який проводить певні ритуали та займається вигнанням бісів з одержимої людини.

Дізнавшись, що продавчиня позичила знайомим 250 тисяч доларів, шахрайка запропонувала їй послуги Митрофана та спеціальні молитви у монастирі. Для цього їй була потрібна десята частина суми боргу та боргова розписка.

Так «матушка Єлена» отримала 25 тисяч доларів та обіцяла повернути їх за 40 днів. Втім, згодом вона розповіла, що ці гроші «зароблені нечесно» та «брудні» і не підходять до обряду. Цього разу продавчиня змогла назбирати лише 20 тисяч доларів, які їй також не повернулися.

Коли ошукана жінка звернулася до поліції, з’ясувалося, що жоден дитячий будинок пожертви людей не отримував. Не існувало й отця Митрофана.

Зловмисниця пів року не приходила на засідання суду, але потім її затримали та заарештували. Під час розгляду справи по суті жінка спочатку не визнавала своєї провини, а згодом змінила свідчення. Обвинувачена каже, що була бухгалтеркою в одній з протестантських церков, а її колишній чоловік був там священиком.

Суд визнав жінку винною та призначив покарання у вигляді 10 років за ґратами. З псевдомонахині також стягнули 1,271 мільйона гривень матеріальної та моральної шкоди.


Автор: За матерівалами інтернет-ЗМІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 грудня 2021, 19:57 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації