Вхід | Реєстрація

Виносити сміття лише з паспортом

Виносити сміття лише з паспортом

У Мелітополі Запорізької області жінці довелося постати перед судом, бо вона виносила сміття без паспорта, чим порушила карантинні вимоги. Про цю історію повідомила суддя міськрайонного суду Лілія Дараган.

«Складено матеріал адміністративний щодо жінки, яка вийшла з дому викинути сміття до сміттєвих баків, ...вона перебувала на вулиці без документів, які посвідчують особу. Звісно, судом було враховано ту обставину, що не було такої значної шкоди заподіяно, і судом було застосовано усне зауваження. Тому що ми враховуємо пропорційність стягнення, а стягнення — воно одне тільки може бути — 17 тисяч гривень штраф. І де ж та пропорційність: вийшла викинути сміття без документів — і 17 тисяч гривень штраф», — розповіла Дараган.

Водночас вона зазначила, що штраф отримав, наприклад, водій маршрутки, який був за кермом без маски, а також було складено кілька протоколів щодо закладів громадського харчування, які пускали відвідувачів всередину: один із них сплатив штраф добровільно, з інших будуть стягувати примусово.

Загалом до Мелітопольського міськрайонного суду за рік надійшов 631 матеріал за порушення громадянами карантинних обмежень. У 388 з розглянутих 489 випадків судді обійшлися усним попередженням, а 87 справ закрили  в зв’язку з відсутністю складу адмінпорушення.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 грудня 2021, 12:07 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації