Вхід | Реєстрація

Огляд Apple Watch Series 7: криза чи крок уперед?

Огляд Apple Watch Series 7: криза чи крок уперед?

Цей рік показав, що індустрія «розумних» пристроїв перебуває у кризі. Нові айфони виявилися не такими новими, як багатьом хотілося б. В інших виробників не краще. Нові флагманські «Самсунги» також не привнесли нічого значного на ринок. Xiaomi, OPPO, vivo та інші твори BBK Electronics тим більше.

З «розумним» годинником ситуація схожа: виробники дійшли до логічної точки, а як розпочати нову пропозицію, не розуміють. І це виглядає досить сумно, адже ринку, по суті, лише шість років.

 

Дизайн

Дивіться: зліва Apple Watch Series 7, по центру SE, а праворуч — Series 6. Хоча стійте. Я переплутав. З вимкненим екраном різниці не побачити! Series 7 були праворуч, а Series 6 у центрі. Зліва, відповідно, SE.

А ось так виглядає актуальна на сьогоднішній день лінійка Apple Watch: Series 3, SE та Series 7.

 

Ремінці

Скільки б жартівників не жартували про те, що Apple продає все окремо, але варто визнати позитивний момент: ремінці до сьомої версії підійдуть навіть від перших Apple Watch.

 

Функціональність

Годинник я ношу з квітня 2019 року. З того часу минуло 2,5 роки. З виходом Series 7 мій сценарій використання цього годинника не змінився: я так само відстежую свою фізичну активність, оплачую покупки, розблокую айфон, отримую повідомлення, відключив Always-On Display, який мене відволікав ще рік тому. ЕКГ я зробив кілька разів у минулому поколінні, коли функція була запущена в нашій країні, а рівень кисню виміряв лише кілька разів.

 

Вібрація

Один із найкрутіших моментів Apple Watch — вібровіддача. Ви крутите коліщатко Digital Crown, вам приходить повідомлення, ви натискаєте на маленькі кнопочки. І щоразу годинник реагує по-різному, ніби ненароком торкаючись вашої руки. За це відповідає моторчик Taptic Engine. І в сьомому поколінні він працює якось інакше.

 

Час роботи

Apple заявляє, що годинник працює 18 годин. Мені це ніколи не було зрозуміло, оскільки годинника мені вперто вистачало на два світлові дні. Відповідь, чому у мене годинник працює набагато довше, можна знайти в описі Apple, що ж входить у ці самі «18 годин»:

 

Підсумок

Найзначнішою зміною за всю історію Apple Watch стали Series 4. У тому поколінні екран став значно більшим, а система-на-чіпі з 32-бітної перейшла в розряд 64-бітної. Крім того, збільшили кількість вбудованої пам'яті з 8 до 16 ГБ. Годинник став дійсно дуже крутим і продуктивним.

Ситуація з Series 7 аналогічна до ситуації з новими айфонами: оновлюватися з минулого покоління не потрібно. Та навіть із Series 5, по суті, у годиннику мало що змінилося. Я взагалі не пам'ятаю ситуацію, коли Apple робила продукти, які потрібно було міняти щороку. Навіщо? Це ж швидко набридне, та й покупці просто можуть замислитись, а чи не варто піти до більш консервативного виробника?

Нові Apple Watch Series 7 стали досить мінорним оновленням у порівнянні з Series 6. І я не думаю, що їх варто сприймати прямо як новий годинник.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 січня 2022, 18:05 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації