Вхід | Реєстрація

Термін дії COVID-сертифікатів скоротять

Термін дії COVID-сертифікатів скоротять

В Україні скоротять термін дії "зелених" сертифікатів про вакцинацію проти COVID-19 до дев’яти місяців.

Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич в ефірі “Сніданку з 1+1”, – пишуть УНН.

За словами Карчевич, Україна, зменшуючи термін дії документів про вакцинацію, орієнтується на таку саму практику країн ЄС.

– Ми готуємо таке саме рішення (про скорочення терміну дії сертифікатів до дев’яти місяців — ред.) на рівні українського законодавства. Воно буде прийнято орієнтовно на цьому тижні. Термін дії сертифікатів буде скорочено до 270 днів, — розповіла заступниця міністра охорони здоров'я.

Карчевич зазначила, що за ці зміни парламент може проголосувати в перші дні своєї роботи цього року.

21 грудня Єврокомісія схвалила нові правила щодо цифрового COVID-сертифікату у ЄС, які встановлюють обов'язковий період прийняття сертифікатів про вакцинацію у 9 місяців (а саме 270 днів) для подорожей всередині ЄС.

Державам-членам ЄС пропонується узгодити свої правила із цими новими правилами.

– Щоб забезпечити достатній час для технічного впровадження (нових правил - ред.) періоду прийняття та для кампаній ревакцинації держав-членів, ці нові правила мають застосовуватися з 1 лютого 2022 року, – вказали у Єврокомісії.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації