Вхід | Реєстрація

У Глобне планують збудувати новий завод

У Глобне планують збудувати новий завод

Агропромхолдинг «Астарта-Київ» за два роки планує побудувати на Глобинському переробному заводі нову лінію з виробництва соєвого протеїнового концентрату. Компанія планує інвестувати близько $50 млн і створити понад 80 робочих місць.

Ця нова технологічна лінія – перший на Полтавщині інвестиційний проєкт, який будуть реалізовувати за підтримки «інвестнянь» – ініціативи Президента України Володимира Зеленського. Відповідні меморандуми минулого року підписали між підприємством, тоді головою Полтавської ОДА Олегом Синєгубовим та UkraineInvest – державним офісом, який безоплатно разом із нашою ОДА супроводжуватиме цей проєкт.

Глобинський переробний завод отримає державну й обласну підтримку, зокрема й податкові пільги, які передбачає ініціатива Президента.

У вівторок, 11 січня, в Полтавській ОДА пройшло відповідне засідання міжвідомчої робочої групи, на якій обговорили питання, що виникають під час реалізації проєкту. Участь в заході взяли: представники структурних підрозділів облдержадміністрації, АТ «Полтаваобленерго», АТ «Полтавагаз», ВП «Полтавська дирекція залізничних перевезень», Глобинської міської ради, Кременчуцької райдержадміністрації та Агропромхолдингу «Астарта-Київ».

«Головне завдання – надати інвестору всебічну державну підтримку. Ми завжди відкриті до діалогу. Прошу керівників відповідних служб відповідально поставитись до кожного напрямку реалізації інвестиційного проєкту», – зазначив заступник голови Полтавської ОДА Максим Калінін.

Він додав, що зараз Глобинська міська рада розробляє генеральний план міста, щоб ТОВ «Астарта Агро Протеїн» отримало містобудівні умови. Вже підготовлено заявку на отримання технічних умов на підключення електроенергії, газу. Обговорюються шляхи прокладання залізничних колій до майбутнього цеху відвантаження.

Інноваційна для України технологія на новій лінії заводу передбачає виробництво соєвого протеїнового концентрату з негранульованого соєвого шроту методом екстракції з використанням водно-спиртового розчину. Продукт будуть використовувати як високоякісну кормову добавку для всіх видів тварин, птиці, риби.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 січня 2022, 16:25 | Глобине | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації