Вхід | Реєстрація

Xарківці - батьківщина Архипа Тесленка та Олекси Коломійця

Харківці – одне з найдавніших сіл Посулля, що розташоване в мальовничій долині річки Лохвиця.  Здавна тут проживали козаки, які вміли і добре працювати, і землю від ворога захищати, і гарно відпочивати. Все найкраще, що вміли і любили наші предки: пісні, ремесла, звичаї, вони передавали своїм дітям. У тому народному спадкові черпали нові покоління мудрість і снагу, знання і моральну стійкість. Ще в далекому 1921 році в селі було відкрито клуб, і всі ці роки тут працювали гуртки, щосуботи влаштовувались вистави, концерти, розважальні заходи. Звичайно, багато проблем ми сьогодні маємо: низькі заробітні плати, відсутність опалення, капітального ремонту, але, незважаючи на труднощі, до нас приходять люди, які по справжньому закохані в пісню, слово, в мистецтво. Цьогорічний творчий звіт аматорів сцени Харківецької сільської ради присвячений 65-річчю Великої Перемоги. Пісня «Осінь в Шумейковім гаї», якою розпочав концерт вокальний ансамбль, і була присвячена цій даті. Харківецька земля – батьківщина відомих письменників Архипа Тесленка та Олекси Коломійця, багата вона талантами і зараз. Так, художнім керівником у будинку культури працює самодіяльний композитор Олександр Васильович Дяченко, тож і не дивно, що і концертна програма у великій мірі була побудована на його творах. Гордістю нашого Будинку культури є фольклорний колектив «Світанок», учасники якого залюблені в народну пісню, беруть участь у всіх концертах і масових заходах. Мають в своєму репертуарі безліч пісень, чотири з них вони і представили на концерті. Багато років читає гумор Павло Тимошенко і незмінно отримує вдячні аплодисменти глядачів. Порадували присутніх піснями і солісти Юлія Насєка, Вікторія Куріптя, Людмила Теровець, Людмила Кириленко, Лідія Овчаренко, Олександр Дяченко.
А заключним акордом прозвучала пісня О.Дяченка «Пісня над моїм селом», яку злагоджено виконав вокальний ансамбль. Хочеться подякувати всім учасникам звітного концерту, а також директору ТОВ «Ранок» Склярову Івану Миколайовичу за підтримку. Харківецький сільський Будинок культури і в майбутньому буде працювати над вдосконаленням і поглибленням майстерності учасників художньої самодіяльності.

Автор: Валентина Тоцька, директор Харківецького СБК, www.lv-culture.at.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 березня 2010, 12:12 | Лохвиця | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації