Вхід | Реєстрація

Живе дерево народного мистецтва

Україно! Ти прекрасна! Можна милуватися без кінця твоїми лісами і полями, ріками і озерами, твоєю природою в будь-яку пору року і завжди вона буде неповторною. Але у кожного є свій, рідний серцю, мальовничий край. На південь від Лохвиці красуються два невеличких села – Яшники і Степуки. Наші чарівні куточки славної історії і прекрасних творчих людей.
Минулої суботи на сцені районного Будинку культури аматорські художні колективи і виконавці Яшницького і Степуцького сільських клубів звітували про свою творчу роботу за рік. Спільний концерт розпочав народний аматорський жіночий вокальний ансамбль «Чарівниці» (Яшницький СК). Його учасниці закохані в пісню, тому кожен виступ колективу сприймається глядачами, як маленький спектакль.
Не відстають від колег і самодіяльний ансамбль «Веселка» та фольклорний колектив «Калина» Степуцького сільського клубу-бібліотеки. Виконувані ними пісні завжди дуже самобутні, світлі і оптимістичні. Найщиріші почуття вкладають в пісню і окремі виконавці цього закладу культури. Так, вокальний твір «Любій матусі» виконали Тамара Ярова, Світлана Ковшик та Валентина Дзюба, а дві останні ще виступили і в дуеті («Сиджу я край віконечка»). Галина Киленко прочитала вірш «Мій край», а українська народна пісня «Варенички» у виконанні Лідії Книшенко супроводжувалась ще й пригощанням глядачів варениками із сметаною.
Яшницький сільський клуб представляв дует у складі Людмили Зінченко та Оксани Коваленко («На побывку едет»), а потім вони спільно із Ніною Солонухою порадували глядачів веселою піснею «Баяніст». До речі, Людмила Зінченко завоювала перше місце серед солістів в районному конкурсі військової, козацької, патріотичної пісні, що відбувся в лютому цього року.
І виступи Олександра Іващенко завжди сприймаються дуже тепло. Його авторська пісня «Прилинь до рідного села» завоювала серця ще під час дебюту – на творчому вечорі самодіяльних композиторів та авторів-виконавців Лохвицького району, який був започаткований до 110-ї річниці нашого славетного земляка, композитора І.О.Дунаєвського.
Окремо хочеться сказати про виступ учасників драматичного гуртка Яшницького СК. Уривок з вистави О.Коломійця «Фараони» дуже щиро виконали школярі – Максим Яценко, Богдан та Вікторія Мотренки, Роман Холод, Валентна Ріка та Олексій Буланов. Так добре, коли юне покоління долучається до прекрасного!
А ще маємо подякувати за допомогу і небайдужість Валерію Ковтуну і Олександру Іващенку, за допомогу в підготовці пісенних номерів та забезпеченні музичного супроводу концерту, Ользі Литвиненко, яка протягом багатьох років є незмінною ведучою концертних програм творчих звітів Яшницького і Степуцького сільських клубів, а також всім учасникам-аматорам, які своїми талантами примножують багату й самобутню культурну спадщину краю, прищеплюють любов до рідної землі своїм дітям.

Автор: Г.Киленко, О.Коваленко, www.lv-culture.at.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 березня 2010, 12:20 | Лохвиця | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації