Вхід | Реєстрація

СБУ викрила полтавчанина, який блокував спеціальні частоти військової частини

СБУ викрила полтавчанина, який блокував спеціальні частоти військової частини

Служба безпеки України у Полтаві викрила та припинила протиправну діяльність місцевого мешканця, який створював перепони у роботі однієї з ключових військових частин регіону. Зазначена в/ч забезпечує спеціальними засобами зв`язку інші військові частини ЗС України.

За даними слідства, зловмисником виявився колишній військовий. Чоловік протягом року періодично налаштовував своє радіоелектронне обладнання на діапазон спеціальних частот військових, чим «глушив» передачу електронної інформації в/ч, перешкоджаючи при цьому діяльності Збройних Сил України в особливий період.

Наразі перевіряється інформація щодо зв’язків фігуранта зі спецслужбами РФ.

У ході обшуків, проведених за адресами розташування обладнання і мешкання правопорушника, правоохоронці виявили та вилучили:

  • комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності;
  • 5 радіоелектронних засобів та інше мережеве обладнання, за допомогою якого здійснювалося втручання у спеціальний діапазон частот військових.

Відкрито кримінальне провадження за ст.114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань). Тривають слідчі дії для встановлення усіх обставин протиправної діяльності та притягнення до відповідальності осіб, причетних до вчинення злочинів проти державної безпеки.

Заходи з викриття та документування протиправної діяльності проводилися кіберфахівцями та слідчими СБУ в Полтавській області за процесуального керівництва Полтавської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері центрального регіону.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 січня 2022, 15:13 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації