Вхід | Реєстрація

У Полтаві судитимуть групу наркозлочинців

У Полтаві судитимуть групу наркозлочинців

Серед наркоділків, які забезпечували наркотиками та психотропами людей з наркотичною залежністю в обласному центрі, є одна жінка. Слідчі встановили, що до продажу наркотиків фігурантка залучала навіть власного неповнолітнього сина.

Організовану групу наркоторгівців, до складу якої входили двоє чоловіків та одна жінка, викрили у липні 2021 року працівники Слідчого управління поліції Полтавщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури.

За даними відділу розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління обласної поліції, для виготовлення наркотиків зловмисники використовували орендоване у Полтаві житло, періодично змінюючи адреси. «Товар» збували з рук в руки. Поліція задокументувала понад десяток наркозлочинів, вчинених учасниками організованої групи, а також один факт незаконного посіву та вирощування нарковмісних рослин.

Сергій Рекун, заступник начальника поліції Полтавщини, повідомив: «Під час понад десятка санкціонованих обшуків у фігурантів вилучили автомобіль та електросамокат, що використовувались для перевезення забороненого «товару» та наркотичні засоби. Серед виявлених під час слідчих дій наркотиків: канабіс, шприци з опієм ацетильованим, рослини конопель, мак снодійний, прекурсори, спеціальне приладдя для виготовлення та зважування заборонених речовин, а також кілька десятків мобільних телефонів, понад півсотні Сім-карт та платіжні картки різних банків. Трьом учасникам організованої групи вручені підозри та обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою».

Відділ розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління обласної поліції здійснює досудове розслідування за 4 статтями Кримінального кодексу України: незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин, вчинені організованою групою (частина 3 статті 307); використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин (стаття 306); втягнення матір’ю неповнолітнього у протиправну діяльність (частина 2 статті 304); незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку чи конопель (частина 2 статті 310).


Автор: Відділ комунікації поліції Полтавщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 січня 2022, 14:37 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації