Вхід | Реєстрація

Громада отримала кошти з обласного екофонду

Громада отримала кошти з обласного екофонду

Співфінансування з області надійшло в рамках Комплексної програми поводження з твердими побутовими відходами.

Минулого тижня прес-служба Полтавської облдержадміністрації повідомила, що в 2021 році для громад було придбано 12 сміттєвозів, 2 асенізаційні машини і 2948 сміттєвих контейнерів для змішаного й роздільного збору.

За інформацією заступника голови ОДА Євгена Грекова, сміттєвози і асенізаційні машини закуплені для Комишнянської, Ромоданівської, Великобудищанської, Великобагачанської та Великосорочинської громад Миргородського району, Зіньківської, Полтавської, Карлівської й Мартинівської ТГ Полтавського району, Оржицької та Пирятинської ТГ Лубенського району й КП «Полтававодоканал». Для семи територіальних громад області та двох будинків-інтернатів придбали пластикові й металеві контейнери.

Зокрема, 1846 отримала Миргородська громада, 770 — Заводська, 150 — Зіньківська, 48 — Глобинська, 46 — Мачухівська, 40 — Кобеляцька, 30 — Лубенська, а також 18 контейнерів — Грабарівський і Токарівський психоневрологічні будинки-інтернати.

Спецтранспорт і контейнери купували на умовах співфінансування 50 на 50 відсотків (обласний фонд охорони навколишнього природного середовища і місцеві бюджети), для будинків-інтернатів — повністю за кошти екофонду.

Кобеляцька міська рада отримала контейнери наприкінці грудня. Металеві сміттєві баки ємністю 1,1 кубометра. Частка фінансування міського бюджету склала 250 тисяч гривень. Загальна вартість придбання склала пів мільйона гривень.

Контейнери встановлюватимуть на прибудинкових територіях, на спеціально відведених майданчиках.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 січня 2022, 13:39 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації