Вхід | Реєстрація

Збудовано шість артезіанських свердловин

Збудовано шість артезіанських свердловин

Завершені роботи з будівництва шести артезіанських свердловин для забезпечення якісною питною водою жителів сіл Криниця і Безсали Лохвицької територіальної громади, Сергіївка однойменної громади і Гасенки Комишнянської ТГ Миргородського району, Мачухи й Калашники Мачухівської ТГ Полтавського району. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Євген Греков.

«Очікуємо сертифікати готовності по кожному об’єкту. Заходи проведені в межах обласної програми «Питна вода Полтавщини». Всього на будівництво свердловин спрямували 13 мільйонів гривень. Половина — кошти обласного бюджету, інша половина — з бюджетів громад», — зазначив Євген Греков. — У обласному центрі реконструюють свердловину №2 водозабору №3 «Полтававодоканалу». Нині роботи на об’єкті виконані на 40%, їх продовжать у поточному році.

«Оскільки профільна обласна програма завершила роботу, підготували проєкт нової, представимо її на розгляд сесії обласної ради. Програма працюватиме за п’ятьма напрямами: будівництво, реконструкція, капітальний ремонт артезіанських свердловин, водопровідних і каналізаційних мереж, очисних споруд, насосних станцій, будівництво установок доочищення питної води, моніторинг якості водопостачання. Плануємо, що вона корелюватиме із загальнодержавною програмою «Питна вода України», яка перебуває на розгляді Верховної Ради. Масштабні заходи подаватимемо на фінансування за державною, а менші — за регіональною», — сказав Євген Греков.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 січня 2022, 17:48 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації