Вхід | Реєстрація

Обов’язковий військовий облік жінок: скоротять перелік професій

Обов’язковий військовий облік жінок: скоротять перелік професій

Міністр оборони Олексій Рєзніков заявив, що в Україні не застосовуватимуть штрафи щодо жінок, які вперше стають на облік як військовозобов'язані – це не передбачено жодним нормативно-правовим актом. Про це повідомляє Телеканал D1.

На офіційному сайті Міністерства оборони України роз'яснили ситуацію щодо того, чи штрафуватимуть жінок, які мають стати на військовий облік згідно з наказом Міноборони від 11 жовтня 2021 року. Як розповів міністр оборони Олексій Резніков, штрафи не застосовуватимуть:

– Щодо штрафів, то вони не можуть застосовуватися до жінок, спеціальності яких передбачають постановку на облік. Військовозобов'язані — це громадяни, які перебувають у запасі для комплектування збройних сил та інших військових формувань на особливий період, а також для виконання робіт із забезпечення оборони держави. Військовообов'язковою людина стає лише після постановки на військовий облік. Жодним нормативно-правовим актом не передбачені штрафи для жінок, які вперше стають на облік як військовозобов'язані. Тобто, ще раз: жінки стають військовозобов'язаними лише після того, як стають на військовий облік і до моменту становлення на облік вони не є такими, – розповів міністр.

У Міноборони також повідомили, що розроблено нову редакцію наказу про взяття на військовий облік жінок. Зокрема, значно скоротили список професій — визначено 14 спеціальностей та 6 професій, здобуття яких передбачає постановку на військовий облік військовозобов'язаних. Це спеціальності у сфері медицини, електроніки, зв'язку, метрології та картографії, фінансів, бухгалтерського обліку та аудиту. Для порівняння, раніше цей перелік охоплював 35 професійних напрямків, які об'єднували понад 200 спеціальностей.

Наразі нову редакцію наказу направили на погодження до Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України та Служби зовнішньої розвідки України. Остаточний список професій буде затверджено після отримання погоджень з інших відомств.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 січня 2022, 11:55 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації