Вхід | Реєстрація

Що відбулося в дитячому садку «Дзвіночок»?

Що відбулося в дитячому садку «Дзвіночок»?

Минулого тижня чимало «галасу» в інтернет-просторі наробило повідомлення, розміщене на сайті Держпродспоживслужби. У ньому служба повідомляла про те, що в ході перевірки білицького дитсадка «Дзвіночок» у закладі були виявлені продукти харчування, у яких закінчився термін придатності.

Ця новина про виявлені та нібито вилучені 128 кілограмів простроченого молока та іншої молочної продукції була миттєво розтиражована як в соцмережах, так і в десятках електронних ЗМІ. При цьому, ніхто не повідомляв подробиць виникнення ситуації та не звертався за коментарем до білицьких посадовців.

Заступник Білицького селищного голови Ігор Федь, до якого ми зателефонували, підтвердив факт виявлення в дитсадку прострочених продуктів. Але пояснив:

— Одразу хочу наголосити і підкреслити, що ніякої загрози здоров’ю дітей, які відвідують білицький дитсадок «Дзвіночок», не було і не могло бути. Адже згадані продукти вже були списані і мали бути повернуті постачальнику. Повідомлення деяких блогерів про те, що прострочене заморожене молоко давали дітям, є ні чим іншим, як продуктом хворобливої уяви дуже хворої людини».

Федь порекомендував за більш детальною інформацією звернутися до начальника гуманітарного відділу Білицької селищної ради Івана Данька.

Іван Борисович розповів:

— Так, після оприлюднення повідомлення Держпродспоживслужби було багато дзвінків від біличан. Зрозуміло, що людей турбує здоров’я їх діток. Шкода, що громадськість одразу не повідомили про те, що продукція була списана і не підлягала використанню. Що ж відбулося насправді. Так, згадані в повідомленні молоко, сметана і сир були завезені в заклад перед Новим роком. На момент прийому молока воно було свіжим, виробленим за день до завезення в дитсадок. Термін використання був зазначений до 3 січня. Але сталося так, що в період перед святами і після них у дитсадку було надто мало дітей. І молоко просто фізично не змогли використати. 3 січня працівники закладу повідомили про це постачальника продукції. Він пообіцяв забрати прострочене молоко, але попрохав заморозити його. Працівники закладу це й зробили. Після третього січня дітям давали вже інше молоко та кисломолочні продукти. Усі накладні та інші супровідні документи є в закладі. А 18 січня до нас із перевіркою виконання даного в листопаді припису приїхали працівники Держпродспоживслужби. Ті недоліки, які вони виявили в листопаді, були усунуті, і тому працівники закладу спокійно чекали перевірки. І от у ході її проведення і було виявлене те злощасне молоко.

За словами Данька, одразу після інциденту він особисто зателефонував постачальнику і наполіг, аби той негайно забрав «прострочку». Що й було зроблено. Тепер, згідно із договором, постачальник має завезти в заклад 128 літрів свіжого молока. За словами Данька, бізнесмен заявив, що виконає умови угоди.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 січня 2022, 14:33 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації