Вхід | Реєстрація

Вашій машині – яма!

В УЖКГ обіцяють вже у квітні розпочати ямкові ремонти автошляхів. «КП» вирішила полегшити роботу комунальникам і за допомоги водіїв склала карту небезпечних ділянок у Кременчуці.

Платимо справно
Дороги ремонтують за рахунок податку з власників автотранспорту. Проте до міського бюджету потрапляють лише 50% від усієї суми збору, сплаченої кременчуцькими водіями. За даними міськ­управління фінансів, упродовж 2009 р. завдяки автомобілістам міський бюджет збагатився більше, ніж на 5 млн грн. За два місяці 2010 р. із власників авто утримано близько 960 тис. грн податку.
Між тим, спеціальна комісія у складі представників УЖКГ, ДАІ, шляхового ремонтно-будівельного управління, відділів благоустрою Крюківського та Автозаводського районів нещодавно обстежила стан міських доріг і дійшла висновку, що ямкового ремонту після цієї зими потребують близько 45 тис. м2 дорожнього покриття. Аби залатати всі дірки, необхідно 6,5 млн грн!

Змушені порушувати
Неякісне дорожнє покриття може спровокувати ДТП, – таке підтверджують й у міському відділенні Державтоінспекції. За словами старшого інспектора Володимира Кравченка, у місті вже були подібні прецеденти. Так, нещодавно на вул. Б. Хмельницького водій об’їжджав яму та зачепив пішохода.
Інспектори ДАІ кажуть, що не каратимуть автомобілістів, якщо тим доведеться порушити правила дорожнього руху, об’їжджаючи яму.
— Всі ми – люди, ми бачимо, що коїться на дорогах. Головне, щоб водії стежили за тим, аби не допустити зіткнення. Це не порушення, за таких доріг, – зазначає Володимир Кравченко.

Особливо небезпечні ділянки

Центральна частина
Перехрестя:
вул. Шевченка – вул. Жовтнева;
вул. Леніна – вул. Халаменюка;
вул. Першотравнева – вул. Халаменюка;
вул. Радянська – вул. Жовтнева;
вул. Шевченка – вул. Артема;
вул. Гагаріна – вул. Артема;
вул. Леонова поблизу кафе «Йолки-Палки».

Нагірна частина
Перехрестя:
вул. Чкалова – вул. Щорса;
вул. Чкалова – вул. Переяславська;
зупинка «Пивзавод»;
поворот з вул. Московської на вул. Бетонну;
в’їзд з вул. Хорольської на вул. Московську;
в’їзд на Пивзаводський міст;
бульвар Автокразівський;
пров. Г. Бреста поблизу «Кременчукгазу»;
вул. Аерофлотська;
вул. Некрасова.

Молодіжний
зупинка «Вул. Радянської Армії»;
об’їзна на вул. Свиштовську.

Крюків
наб. Лейт. Дніпрова, біля буд. 480;
вул. І. Котлова: від буд. 48 до 106.

Автор: Олена УСКОВА, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 березня 2010, 14:05 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації