Вхід | Реєстрація

Новосілля буде, але не скоро

Онкодиспансер таки змінить прописку і переселиться зі старої будівлі в розкішні апартаменти капітального спорудження зі стінами метрової товщини, величезними вікнами та просторими палатами. Пацієнти будуть прогулюватися набережною, адже онкохворим так необхідний гарний настрій.
Усе це не мрії, а реальні перс­пективи. Як і обіцяли, будівлі колишнього військового госпіталю передали нарешті в комунальну власність Кременчука. Мерія визначила балансоутримувачем Першу міську лікарню.
У вівторок, 23 березня, мер Микола Глухов із заступником Олександром Биковим показали «обновку» журналістам з усіх боків, навіть у підвали завели.
— Будівля 5 років стояла без опалення, а в підвалах сухо! Оце будували раніше, дійсно, на сторіччя, – розповідає майбутній господар приміщення, завідувач Кременчуцького онкодиспансеру Володимир Севідов.  – Ця будівля нас абсолютно влаштовує. Добре, що поруч набережна й парк, пацієнти зможуть прогулюватися. Ви ж розумієте, що онкохворі дуже часто перебувають у пригніченому психологічному стані, тому важливо все  – комфорт й у лікарні, і навколо неї.
Мер Микола Глухов каже, що онкодиспансер обов’язково переселиться в будівлю військового шпиталю, але дати не називає:
— Цього року зробимо проект реконструкції всього комплексу і, можливо, почнемо зведення першої черги, тобто необхідних для онкодис­пансеру приміщень. Взагалі, дис­пансеру відійде частина приміщень, весь комплекс госпіталю завеликий. Ремонтувати будемо поетапно.
Микола Глухов сподівається, що обласна влада забезпечить фінансування, мерія проситиме кошти також і з державного бюджету. Поки що жодних підрахунків не проводили, лише «на око» визначили, що знадобиться не менше 5 млн грн.
Мер Микола Глухов задоволений передачею госпіталю у власність міста ще й тому, що вдасться зберегти архітектурну пам’ятку – будиночок наглядача, що розташований на території шпиталю. За легендою, будиночок споруджений на місці старезного дуба, залишки якого зберег­лися й дотепер.

Автор: Лариса ГОРИСЛАВЕЦЬ, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 березня 2010, 14:20 | Кременчук |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації