Вхід | Реєстрація

По-весняному плюсова температура за вікном – не завада улюбленому хоббі

Попри те, що вже не раз провалювались під лід, вони продовжують сидіти над своїми лунками. Фахівці МНС в черговий раз наголошують – перебування на льоду, особливо при плюсовій температурі – реальна загроза для життя.
Весна вже відчувається по плюсовим температурам, проте затяті зимові рибалки ще продовжують своє хоббі. На ставках, що поєднують мікрорайони Сади-1 та Половки – людно – більше 2-х десятків рибалок. На другій стороні водного об'єкту – вирує весна і тала вода стікає в дамбу, небезпека перебування на льоду – очевидна. Та й саме місце знаходження рибалок поблизу очерету, навіть у люті морози – найбільш небезпечне. Проте, запевняє Віктор Олександрович, зими, як і весни бувають різними і своє хоббі не полишає вже 25 років, хоча були і випадки провалювання під лід.
Віктор Олександрович, рибалка:
- Часто провалювався, по пояс і нічого. Яка ж це зимова рибалка, якщо так не скупатися, і вчора двоє провалилось.
Риба, переконують туттешні рибалки – відмінна, жодного разу нею не труїлись. Проте ось цю маленьку, яку між собою називають «котячою», продовжують, їх же власні домашні коти їсти відмовляються.
Бліц:
- Раніше вона була маленька, тепер - в 2 рази більша, не знаю. можливо вони щось туди додають. А так ставки чудові, вони йдуть аж звідти, з перших ставків, з 1-ї лікарні.
Проте, інспектори міністерства з надзвичайних ситуацій, які в черговий раз завітали на ставок з роз'яснювальною роботою наголошують на небезпеці такого хоббі. За минулий рік зафіксували 2 летальних випадки на льоду.
Ігор Майфат, ст.інспектор з організації служби та реагування НС КРВ МНС:
- Нашим управлінням постійно проводяться роз'яснювальні рейди, проте рибалки продовжують сидіти, роздаємо листівки.
Рибалки інформацію беруть до уваги, проте, йти зі ставку не збираються.
Ігор Майфат, ст.інспектор з організації служби та реагування НС КРВ МНС:
- Шановні жителі міста і особливо батьки! Не виходьте самі на лід, і не дозволяйте це роботи дітям - це небезпечно для життя.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 березня 2010, 14:40 | Полтавщина |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації