Вхід | Реєстрація

Рівень розкриття злочинів загальнокримінальної спрямованості складає близько 70%

Хід виконання міської комплексної цільової Програми боротьби зі злочинністю та завдання на 2010 рік стало основним на порядку денному засідання Полтавського міськвиконкому. Рівень розкриття злочинів загальнокримінальної спрямованості складає близько 70%. Тут, у роботі правоохоронців вбачають як надбання, так і недоліки. Серед іншого – проблемним, на думку фахівців, залишається питання жебракування.
Першим на порядку денному засідання Полтавського виконкому було розглянуто питання про хід виконання міської комплексної цільової Програми боротьби зі злочинністю за 2009 рік та завдання відповідних структур на поточний рік.
Володимир Дідик, начальник ПМУ ГУ МВС України в Полт.обл.:
- Оперативні обстановка в місті протягом року залишалась стабільною. Рівень загальнокримінальної злочинності у порівнянні з 2008 ркоом зріс і складає 3 575 злочинів.
У загальній структурі злочинів, продовжує Володимир Дідик, рівень скоєння тяжких і особливо тяжких злочинів знизився на 4%, рівень розкриття загальнокримінальної спрямованості склав близько 70%. Загальний же ріст злочинності фахівці пояснюють введенням норми, згідно якої кримінальним діянням вважається вкрадення майна на суму, яка перевищує 60 гривень 50 копійок проти попередніх 3-х соціальних пільг (а це близько 900 гривень).
У підсумку, міський голова Андрій Матковський, високо оцінив роботу полтавських правоохоронців і подякував за плідну співпрацю у багатому на ювілейні дати 2009 році.
Андрій Матковський, Полтавський міський голова:
- Сьогодні можна впевнено сказати, що наша міліція все ж таки контролює ситуацію, забезпечує безпеку на вулицях нашого міста і сьогодні ми маємо можливість раом з дітьми відпочивати безпечно на різних заходах.
Проте поруч із цим, очільник Полтави наголосив на необхідності подальшої співпраці і окремої посиленої роботи у питаннях скарг громадян. Серед них - боротьба із стихійною торгівлею, розпиття акогольних напоїв у громадських місцях. Стосовно останнього, зазначив заступник міського голови Віталій Нікіпєлов, на квітень місяць планується проведення міжвідомчої комісії з питань захисту прав і свобод громадян, належного правопорядку із залученням фахівців відповідних служб і міліції. Окрім цього будуть проводитись спільні рейди щодо недопущення розпиття пива та слабоалкогольних напоїв у громадських місцях.
Віталій Нікіпєлов, заступник міського голови:
- І тут потрібно буде штрафувати не тих, хто розпиває напої у непризначених місцях, а тих, то не реагує на попередження. Тоді ця робота буде мати успіх.
Серед інших питань, розглянутих присутніми, міський голова жорстко розкритикував співпрацю диспетчерської служби і відділу з питань транспортних перевезень та зв'язку. Тут, на думку міського голови, необхідно приділяти більшу увагу своєчасному розгляду скарг громадян у питанні дотримання графіків руху громадського транспорту.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 березня 2010, 14:41 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації