Вхід | Реєстрація

Повінь можлива, але до неї готові

19 березня відбулась чергова селекторна нарада під головуванням заступника Полтавської облдерж-адміністрації Андрія Баранова, яка стосувалася проведених робіт з організації безпечного пропуску льодоходу і можливої весняної повені в області. Ці роботи тривають постійно, оскільки природні явища цього року поки що не дають підстав для спокійного життя.
Гідрометеорологічна обстановка, що склалася в басейнах річок, дає підстави очікувати на формування вищого за норму весняного водопілля. За дві декади випала двомісячна норма опадів. Води в снігу, що знаходиться в басейнах річок, становить близько півтори норми. Земля промерзла на 50 см, до того ж грунт вологою перенасичений і вбирати її не може. Ситуація ускладнюється тим, що поверхня ще й покрита льодовою кіркою.
Хоча повінь ще не почалася, але в деяких районах області були відмічені локальні осередки підтоплення присадибних ділянок. А у зв’язку з підняттям рівня води в річці Орель, підтоплена ділянка дороги в районі селища Нехворощі на межі Полтавської області.
За повідомленням Андрія Баранова, ситуація знаходиться під контролем. Щоб зменшити негативні прояви зимових опадів, з 1 березня з міст та районів області було вивезено 9921 м3 снігу та відкачано 4035 м3 води. Очікуючи можливі утворення заторів на річках, відпрацьований механізм та узгоджено взаємодію щодо підривних робіт трьома піротехнічними групами. У містах, де затори прогнозуються, вже розроблені проекти, за якими в разі необхідності здійснять вибухи.
А головне, це — постійний контроль за ситуацією та своєчасне повідомлення про її зміну. Адже ще не час розслаблятися.

Автор: Денис КОБУШКО, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 березня 2010, 15:44 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації