Вхід | Реєстрація

Для юристів з податкової служби у Полтаві провели семінар

З метою підвищення рівня ефективності функціонування юридичних підрозділів в органах державної податкової служби ДПА України в Полтавській області 19 березня провела Всеукраїнський семінар для співробітників юридичної служби. В цьому заході взяли участь представники суддівського корпусу Верховного Суду України, Харківського апеляційного адміністративного суду, Полтавського окружного адміністративного суду, господарського суду Полтавської області. Темою семінару-наради було підведення підсумків 2009 року та обговорення проблемних питань, що виникають під час розгляду спорів за участю ОДПС.
Станом на 1 січня 2010 року на розгляді у судах України різних інстанцій знаходилось 145 тисяч справ. А всього в 2009 році з розглянутих справ на користь ОДПС вирішено 79766 на суму 47,1 млрд. грн. До речі, Полтавщина серед областей України за показниками правової роботи посідає третє місце.
Присутнім було що обговорити. Це і аналіз причин програшу в судових засіданнях, і проблемні питання провадження справ, і обмін досвідом між колегами щодо застосування деяких законодавчих актів. Як зазначила заступник голови ДПА України Наталія Рубан, саме у спів-праці та взаєморозумінні з судовими органами мають працювати податківці. Існуючі так звані «податкові ями» — схеми мінімізації, які дозволяють зменшувати суми податків, доводяться дуже важко, і остання надія лише на суд.
Бізнес повинен розуміти, що з боку держави є контроль.

Автор: Денис КОБУШКО, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 березня 2010, 15:45 | Полтавщина |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації