Вхід | Реєстрація

«Кремінь» перемагає в дербі

Гол: Степанчук, 50.
«Кремінь»: Олійник, Волошин (Проненко), Чорномор, Борш (Дичко), Шаповал, Клімов (Тимченко), Тининик, Собко (Коваленко), Лапа (Глубокий), Кірієнко, Степанчук (Бородін).
«Полтава»: Зарубін, Бичков, Плехтяк, Новицький, Радевич, Батусов (Пономар), Бриж (Ятленко), Артюх, Реуцький, Р. Бондаренко (Муковоз), Козаченко (Зеленевич).
НЗ: Шпак, Деордіца, Книжник.
Відновилася першість з футболу у другій лізі. В 16 турі центральним матчем було дербі Полтавщини, оскільки зустрічалися команди, що ділили другу й третю сходинки в турнірній таблиці. Поле в Кременчуці виявилося не готовим до проведення гри, і команди зустрілися в Харкові на штучній галявині дитячої футбольної академії «Металіста».
Так, скажу я вам, умови в харківських хлопців для заняття футболом — це щось неймовірне!!! Гідні теми для окремого матеріалу. Десять полів зі штучним газоном (одне велике й дев’ять міні-майданчиків) на території, що прилягає до «Металіст-Арени». Полтавські діти про таке можуть лише мріяти.
Тепер про гру. Видовищною вона не вийшла, типовий весняний футбол, хоч і в хороших умовах. Команди тільки входять у сезон, і в цих матчах можливі непередбачувані результати. Хоча в міжсезоння склад полтавців істотно обновився, кістяк команди в основному залишився той самий. З новачків на полі в старті з’явилися троє півзахисників. У цілому м’ячем більше володіли номінальні гості — гравці «Полтави», й на 15-ій хвилині вони створили небезпечний момент. М’яч після удару Бичкова здалеку влучив у поперечину. У цілому оборонялися обидві команди краще, ніж атакували. Практично не було флангових проходів з наступними подачами. Зате мало місце багато технічного браку й неточних передач.
А забили кременчуцькі гравці внаслідок помилки полтавців незабаром після початку другого тайму. У своєму штрафному Новицький підсковзнувся при прийомі м’яча, й Степанчук, що знаходився поруч, у повній мірі скористався подарунком. До кінця тайму залишалося ще багато часу, щоб відігратися й навіть виграти. Щоб змінити хід двобою, Юрій Малигін провів декілька замін. Я б відзначив Олександра Муковоза, що непогано ввійшов у гру. А реальний момент, щоб звести матч до нічиєї, полтавці створили наприкінці. Зарубін швидко ввів м’яч у гру, Пономар поборовся за позицію й скинув під удар Зеленевичу, але той, пробиваючи головою у відкритий воротарем кут, послав м’яч мимо стійки. Таким чином, у турнірній таблиці «Кремінь» залишився другим, а «Полтава» відкотилася на четверту позицію.
Здивували цифри статистики на сайті ПФЛ — 500 глядачів. Ну, це якщо врахувати дітей, що грали на інших майданчиках, і тих, хто стояв у черзі по квиток на черговий матч «Металіста». Наступний матч «Полтава» проводить на виїзді 27 березня. Це буде ще одне дербі проти комсомольського «Гірника-Спорт». Гра має бути принципова, оскільки в першому колі нинішній наставник «Полтави» Юрій Малигін очолював саме гірників. А «Кремінь» вирушить до Запоріжжя на зустріч із «Металургом-2».

Автор: Денис КОБУШКО, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації