Вхід | Реєстрація

На Полтавщині затримано чоловіка, який вирощував цілий «наркосад»

На Полтавщині затримано чоловіка, який вирощував цілий «наркосад»

Слідчі та оперативники карного розшуку поліції Полтавщини, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної та Диканьської окружної прокуратури, із залученням працівників батальйону поліції особливого призначення ГУНП області, 12 квітня припинили протиправну діяльність місцевого чоловіка, 1975 року народження, який займався виготовленням та збутом наркотичних засобів. Фігуранта затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

У ході проведення оперативно розшукових та слідчих заходів поліцією Полтавщини, під процесуальним керівництвом прокуратури, встановлено, що мешканець одного із сіл Полтавського району тривалий час займається виготовленням та збутом наркотичних засобів на території області.

Сергій Рекун, заступник начальника поліції Полтавщини, повідомив: «Слідчі та оперативники карного розшуку з’ясували, що в одному із сіл Полтавського району місцевий чоловік, 1975 року народження,  за місцем свого проживання вирощує у великій кількості наркотики і збуває їх наркозалежним особам на території області.  Під час санкціонованого судом обшуку в домогосподарстві фігуранта вилучена значна кількість наркотичної речовини (канабіс); рослини коноплі, які вирощувалися в кустарних умовах  в окремому  приміщенні з використанням спеціальних приладів та обладнання; прилади для вживання наркотиків; пластикові ємності та зіп-пакети; грошові кошти, здобуті незаконним шляхом; чорнові записи та інші речові докази, що підтверджують причетність особи до злочинної діяльності. Наразі фігуранта затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу».

За даним фактом слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за кваліфікуючими ознаками частини 3 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України та вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за статтею 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.  Тривають слідчі дії.

У разі визнання судом вини чоловікові загрожує від 9 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Автор: Відділ комунікації поліції Полтавщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 квітня 2022, 14:15 | Диканька | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації