Вхід | Реєстрація

Дитина – у помийному відрі: на Полтавщині призначено суворіше покарання жінці, яка позбавила життя новонароджену доньку

Дитина – у помийному відрі: на Полтавщині призначено суворіше покарання жінці, яка позбавила життя новонароджену доньку

За апеляційної скарги Миргородської окружної прокуратури Полтавським апеляційним судом 22-річній жительці Краснолуцької територіальної громади, яка вбила новонароджену доньку, призначено суворіше покарання - 4,5 роки позбавлення волі.

Ця подія сколихнула громадськість у грудні 2020 року. Жінка за місцем свого проживання вночі народила живу, здорову дівчинку вагою понад 2,6 кг і втопила у хатньому відрі з помиями. Лише вранці батьки породіллі викликали фельдшерку та повідомили про смерть дитини під час пологів.

Прокурором доведено неправдивість вказаних свідчень, адже, перебуваючи на обліку в лікаря і знаючи строк вагітності, жінка вирішила народжувати без медичної допомоги, свідомо допускаючи можливість суспільно небезпечних наслідків. Окрім цього, після пологів вона не вжила жодних заходів для врятування дитини. Проживши щонайменше 10 хвилин, немовля померло через механічну асфіксію внаслідок утоплення.

Засуджена відбуватиме покарання за ст. 117 КК України (умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини відразу після пологів).

Нагадаємо, у листопаді 2021 року вироком Гадяцького районного суду, який оскаржено прокуратурою, жінку позбавлено волі на 2 роки. 


 


Автор: Пресслужба Полтавської обласної прокуратури


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 травня 2022, 11:14 | Миргород | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації