Вхід | Реєстрація

Гемблінг в Україні: черг з ігрозалежних немає

Гемблінг в Україні: черг з ігрозалежних немає

При цьому організатори азартних ігор, що отримали ліцензію, другий рік поспіль продовжують наповнювати державний бюджет.

Із початком повномасштабного вторгнення російських військ на територію України, з’явився своєрідний жарт про те, що війна поборола коронавірус. Мовляв, з початком бомбардувань, тобто з 24 лютого, фактично ніхто з українців не згадує про Ковід-19.

Щось схоже відбулося із легалізацією азартних ігор. Противники цього закону порівнювали гемблінг в Україні з наркоманією чи проституцією. Тобто, азартні ігри вважалися не просто можливістю людини розважитися, а ледь не з перших хвилин викликали в неї справжню залежність. Так, нагадаємо, говорили противники їх легалізації.  

І доки одні стверджували, що у всіх українців виникне емоційна залежність та вони стануть ігроманами, заклади з азартними іграми діяли підпільно, в обхід законодавства.  

Отож, не дивлячись на різноманітні погляди в самому українському суспільстві, у серпні позаминулого року закон про легалізацію азартних ігор набув своєї чинності, повідомляє видання Gbc Time UA. Відповідно з прийнятим нормативно-правовим актом, в Україні дозволена організація й проведення онлайн та офлайн ігор, діяльність букмейкерських контор. Робота ігрових автоматів і залів для покеру.

 Як стверджували представники спеціально створеної Комісії регулювання ігор, ліцензування грального бізнесу допоможе поповнити вітчизняний бюджет від 5 до 7 мільярдів гривень.

Із моменту прийняття закону минуло майже два роки, а гемблінг не став хворобою для українців. Більше того, про азартні ігри практично перестали говорити. На зміну покеру «прийшов» коронавірус.

Війна війною, а букмейкери наповнюють бюджет

Але що ж насправді відбувається в гральній індустрії. Дайджест таких новин підготувало видання Gbc Time UA.

Зокрема, видання зупинилося на роботі азартних закладів в умовах воєнного стану в Україні. Посилаючись на дані Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей, Gbc Time UA інформує, що ринок азартних ігор потроху відновлюється. Заклади починають працювати на територіях, вільних від рашиських окупантів і де немає загрози нападу окупантів. Графік роботи ігрових залів коригується у відповідності з настанням комендантської години в тому чи іншому регіоні країни. 

При цьому держбюджет наповнюється платежами від організаторів ігрових та покер залів або букмейкерських контор, які отримали ліцензію на проведення азартних ігор.

Видання приводить наступні цифри. Лише товариство «ВБЕТ Україна» за роботу в інтернет-мережі сплатило в бюджет 29,4 мільйонів гривень.

Виходить, що і воєнний час ліцензіати сплачують податки, та при цьому в лікарнях чи до психологів черги гемблінгзалежних не спостерігаються. 

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 травня 2022, 10:02 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації