Вхід | Реєстрація

Зіньків презентує «Наші обереги»

У відділі літератури з мистецтва обласної універсальної бібліотеки імені І. П. Котляревського відкрилася виставка робіт членів об’єднання «Наші обереги», створеного у 2006 році при Зіньківському районному будинку культури.
Самодіяльні майстри демонструють живопис, вишивки, різьбу по дереву, писанкарство, кераміку, ткацтво, декоративний розпис, кераміку. Серед керамічних виробів, зокрема, представлені: козаки, сувенірні підківки та "вередливі" вареники.
Свої вироби презентує дитяча студія декоративно-прикладного мистецтва «Погляд» (керівник Лариса Діденко), майстри вишивки: Юлія Корчан, Любов Храпач, Тетяна Нерада, Надія Макогін, Олеся Хоменко, Наталія Василенко, Сергій Рясков, Тетяна Заможна, Любов Пилипченко, Світлана Хоменко, писанкар Роман Северин, відмінник народної освіти, майстер художнього розпису Майя Ландик, різьбяр по дереву Віталій Приходько, майстер витинанки Олена Максакова.
Вихованці студії «Погляд» Таня Татаріна, Роберт Стешенко, Ілона Должко, Влад Лобко, Ірина Гриб зі своєю керівницею Ларисою Діденко малюють Україну з її привабливими гаями, ріками, церквами, хатами. За ці роботи вони стали переможцями у Всеукраїнському конкурсі «Євро-2012-крок у майбутнє» у місті Київ. Іван та Тетяна Півень радують декоративною керамікою.
Для кожного з учасників виставки - це не просто захоплення, а можливість відродити забуті національні традиції, виховувати естетичні смаки у теперішнього покоління, реалізувати свої найзаповітніші мрії. На відкритті виставки майстри Зінькова подарувати ще й пісні у власному виконанні, власні вірші.

Автор: Лідія Черпакова, poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 березня 2010, 15:06 | Зіньків | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації