Вхід | Реєстрація

На Полтавщині викрито начальника районної військової адміністрації, який вимагав півмільйона гривень хабаря

На Полтавщині викрито начальника районної військової адміністрації, який вимагав півмільйона гривень хабаря

За процесуального керівництва Полтавської окружної прокуратури начальника однієї з районних військових адміністрацій Полтавщини  викрито на одержанні неправомірної вигоди у великому розмірі - 500 тис. грн.

Вказану суму начальник вимагав у засновника товариства за не перешкоджання у здійсненні підприємницької діяльності.

Після перерахування частини коштів на рахунок, який вказав начальник,  його в порядку ст. 208 КПК України затримали правоохоронці.

Наразі чоловіку повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, у великому розмірі, поєднане з вимаганням). 

Зважаючи, що підозрюваний також є депутатом однієї із селищних рад, відповідно до ч. 1 ст. 481 КПК України повідомлення про підозру підписано керівником Полтавської обласної прокуратури.

Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Полтавським районним управлінням поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Полтавській області.

Невідкладні слідчі дії тривають.


Автор: Пресслужба Полтавської обласної прокуратури


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 травня 2022, 13:40 | Миргород | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації