Вхід | Реєстрація

Замість шкільної перерви – перекур

Учні кременчуцьких шкіл смалять цигарки прямо біля воріт.
Відвідавши лише 4 кременчуцькі школи, міліціонери склали 18 протоколів на неповнолітніх курців. Ще 9 – на батьків юних любителів нікотину. Перевірили і деякі магазини – більшість продавців стали пильнішими і не продають дітям алкоголь та сигарети. Але не всі…  19 березня працівники кримінальної міліції у справах дітей Автозаводського райвідділу провели невеликий рейд по шкільних подвір‘ях – «тестували» на нікотинову залежність школярів. Перевіряли три школи і одне ПТУ в нагірній частині Кременчука.– Тільки-но у школі пролунав дзвоник, учні вибігли на вулицю та почали підкурювати, – розповідає прес-офіцер міського управління міліції Анна Волювач. – Стоять собі і безтурботно курять біля входу у школу, на східцях, на лавочках. Ми склали 18 протоколів про адміністративне правопорушення на неповнолітніх і 9 – на їх батьків. Міліціонери розповідають – найбільше їх вразило те, що 80% курців – дівчата старших класів. Вчителям потрібно уважніше ставитися до подібних фактів. У скільки обійдеться шкільний перекурНеповнолітнім курцям загрожує від 51 до 175 грн штрафу. Протоколи міліціонери направлять в суд, який вже і застосує санкції. Звісно ж, заплатять батьки. Відносно них, до речі, складається протокол про невиконання батьківських обов‘язків – сума штрафу 175 грн. У більшості випадків неповнолітнім просто роблять попередження. Якщо ж вони попадуться повторно – тоді вже світить штраф.  5 продавців відпустили дітям тютюн і алкоголь Окрім шкіл, правоохоронці пройшлися торговими точками нагірної частини та центру Кременчука. Багато продавців не відпускали «оперативним» неповнолітнім алкоголь, слабоалкоголку та сигарети, але виявилися і порушники закону. Їх було п’ятеро. Міліціонери склали відповідні протоколи. – Штрафи стали жорсткіші, – каже Анна Волювач. – Якщо раніше продавець мав сплатити за порушення 230 гривень, а власник торгової точки близько 1,8 тисяч, то зараз ці суми складають, відповідно, 600 і 6 тисяч гривень. Якщо повторно магазин попадеться на продажу неповнолітнім забороненої продукції – у міськвиконком направлять подання стосовно позбавлення підприємця ліцензії на продаж тютюну та алкоголю.

Автор: Станислав Константинов, www.telegraf.in.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 березня 2010, 15:27 | Кременчук | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації