Вхід | Реєстрація

Область очікує до 20 тисяч переселенців

Область очікує до 20 тисяч переселенців

За повідомленням Дмитра Луніна, Полтавщина очікує до 20 тисяч внутрішньо переміщених осіб із Донеччини, яких обов’язково евакуйовують із регіону.

«Ми десь очікуємо, крім того, що люди приїдуть і самі винайматимуть житло або жити в своїх родичів, від 10 до 20 тисяч осіб, які можуть до нас приїхати», — каже Дмитро Лунін.

Цих людей розселятимуть у закладах освіти.

«Якщо нам Мінреінтеграції тимчасово окупованих територій зможуть допомогти і надати додаткові ліжка, матраци, білизну, то ми зможемо це зробити. І саме в тих закладах, які не використовують для навчального процесу, розмістити тих осіб», — додав начальник Полтавської ОВА.

Під час візиту на Полтавщину міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомляла, що людей планують евакуйовувати автобусами та потягами. Їм оформлюватимуть довідку внутрішньо переміщених осіб та реєструватимуть на отримання виплат від держави. Під час вивезення планують забезпечити жителів Донеччини харчуванням та гуманітарною допомогою від закордонних партнерів.

2 серпня на Донеччині розпочалася обов’язкова евакуація населення. Пов’язана вона, зокрема, із неможливістю забезпечити опалювальний сезон в області.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 серпня 2022, 11:42 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації