Вхід | Реєстрація

У Курській області підірвали ЛЕП та залізницю – російські ЗМІ

У Курській області підірвали ЛЕП та залізницю – російські ЗМІ

Федеральна служба безпеки Росії повідомила, що диверсанти за серпень підірвали 6 опори ліній електропередачі, що нібито призвело до порушення в роботі Курської АЕС. Місцеві ЗМІ також повідомляють про підрив залізниці.

Про це Цензор.НЕТ пише з посиланням на росЗМІ.

«4, 9 та 12 серпня 2022 р. у Курчатівському районі Курської області українськими диверсійними групами скоєно підриви шести опор високовольтних ліній електропередач (110, 330 та 750 кВ), через які Курською АЕС здійснюється енергопостачання об'єктів промисловості, транспорту, життєзабезпечення, соціальної населення як регіону, так і сусідніх суб'єктів країни», - заявили ФСБ.

Росіяни твердять, що "дії диверсантів призвели до порушення технологічного процесу функціонування АЕС".

Слідчий комітет РФ порушив справи за статтею "теракт".

В ФСБ зауважили, що "здійснюють розшук злочинців та їх можливих спільників", а охорону АЕС посилили.

Курські ЗМІ також твердять, що невідомі підірвали частину залізниці, якою ходять вантажні потяги. Пошкодження помітив обхідник. Подивитися на пошкоджену рейку з'їхалися понад десяток різних поліцейських та фахівців.

За словами слідчих, хтось заклав вибуховий пристрій вагою близько 200 грамів у тротиловому еквіваленті під рейку та здійснив підрив.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 серпня 2022, 16:13 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації