Вхід | Реєстрація

У Ромоданівській громаді неповнолітні хлопці пограбували пенсіонера

У Ромоданівській громаді неповнолітні хлопці пограбували пенсіонера

Інформація про пограбування надійшла до Миргородського райвідділу поліції 13 серпня, близько 11-ї години, від 61-річного жителя Ромоданівської тергромади Миргородського району. Чоловік повідомив, що двоє незнайомців перестріли його дорогою до одного із сіл громади. Прикривши обличчя одягом, зловмисники силою відібрали у нього гроші, мобільний телефон, документи, пенсійну банківську картку та зникли у невідомому напрямку.

Віталій Ярмолюк, начальник Миргородського районного відділу поліції, повідомив:

– Після надходження дзвінка від потерпілого на місце події негайно були спрямовані слідчо-оперативна група підрозділу поліції, оперативні працівники, поліцейський офіцер Ромоданівської тергромади, спеціалісти-криміналісти та кінолог зі службовою собакою. Протягом години (завдяки інформації, зібраній офіцером громади), оперативники вийшли на слід зловмисників. Ними виявилися двоє місцевих мешканців 17 та 14 років. Поліцейські також знайшли схованку з майном, яким незаконно заволоділи спільники. Після звершення необхідних слідчих дій речі повернуть власникові.

Встановлено, що 17-річний зловмисник має непогашену судимість за вчинення групового розбійного нападу. У квітні цього року він був засуджений до трьох років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік.

Сергій Рекун, заступник начальника поліції Полтавщини, зазначив:

– 17-річного фігуранта затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчим підрозділом Миргородського райвідділу поліції, за процесуального керівництва Миргородської окружної прокуратури, йому вже повідомлено про підозру у вчиненні грабежу та привласненні документа. Також приймаються відповідні процесуальні рішення стосовно іншого учасника кримінального правопорушення.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 186 (Грабіж, вчинений за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану) та частиною 3 статті 357 (Незаконне заволодіння будь-яким способом паспортом або іншим важливим особистим документом) Кримінального кодексу України.

Суд може призначити винному у вчиненні майнового злочину в умовах воєнного стану від 7 до 10 років позбавлення волі.


Автор: Відділ комунікації поліції Полтавщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 серпня 2022, 21:43 | Миргород | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації