Вхід | Реєстрація

Бджолярі втратили чверть урожаю

Бджолярі втратили чверть урожаю

Цього року пасічники Полтавської області зібрали на 25 відсотків менше меду, ніж у 2021-му. Та на ринку продукт здорожчав не суттєво. Про це розповіла голова обласного об’єднання «Полтавський пасічник» Наталія Сенчук. Сталося це, зокрема, через несприятливу погоду, а також через війну, бо стало складніше вивозити вулики за межі господарства.

– Якщо порівняти з минулим роком, то у 2022-му зібрано десь приблизно на 25-30% менше. Подорожчав пасічницький інвентар, вощина дорога, дріт. Це те, що зараз необхідно на сезон пасічнику працювати. І, звичайно, воно все вклалося в цінову політику меду. Подорожчав мед десь на 10-15% проти минулого року, — зазначила Наталія Сенчук.

Збиратимуть мед пасічники, доки не відцвіте соняшник.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 серпня 2022, 16:32 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації