Вхід | Реєстрація

Копельцю запропонували піти у відставку

Копельцю запропонували піти у відставку
Олександр Копелець: «Я не піду. Я все роблю правильно»

Із такою пропозицією до міського голови виступив від імені колег-депутатів Анатолій Таранушич. Про реакцію Олександра Копельця та інші події, що відбулися на сесії, читайте нижче.

Власне кажучи, суто сесійної діяльності на черговому позачерговому зібранні депутатів було дуже мало. Натомість вистачало інтриг, взаємних обвинувачень та гучних заяв. Із усього цього вже можна зробити висновок, що конструктиву в діяльності кобеляцької влади в 2022‑му році годі й очікувати.

Сесія розпочалася із того, що… не розпочалася. Коли о десятій годині ранку в п’ятницю, 12 серпня, депутати і міський голова зібралися в залі засідань, раптом виявилося, що система для голосування «Рада» вийшла з ладу. Більше того, не працював і ноутбук, за допомогою якого мали увімкнути аудіотрансляцію Гімну України.

За словами співробітниці міськради Тетяни Тимошенко, обладнання для системи «Рада» вже давно потребувало ремонту, особливо пульти для особистого голосування депутатів. Саме зношеність обладнання і є ймовірною причиною збою в системі.

Така ситуація викликала, м’яко кажучи, незадоволення серед опозиційно налаштованої частини депутатів. Вони не повірили в те, що система для голосування вийшла із ладу через технічні причини.

Депутат від «Рідного міста» Анатолій Таранушич заявив:

— Тут є кілька варіантів. Можливо, хтось «проник» в міську раду і вивів із ладу систему. Можливо, хтось дав команду, аби система вийшла із ладу. То нехай «хтось» дасть команду увімкнути систему.

Секретар міськради Володимир Жуков підтримав:

— У мене навіть ноутбук не був увімкнений. Таке враження складається, що сесію не думали й проводити.

Депутат Анатолій Кривуля був більш радикальний у висловлюваннях:

— Там хлопці на фронті гинуть, а ви тут граєтесь.

Тетяна Тимошенко вчергове спробувала пояснити, що стався технічний збій. За її словами, полагодити систему для голосування фахівці міськради не можуть. Таких спеціалістів навіть у всій Полтавській області немає.

Хтось із місця запропонував:

— Давайте або працювати, або пішли на пляж.

Після чергового обміну в’їдливими репліками, руками проголосували за відкриття сесії. Але не пролунав Гімн України.

Із місця пролунала пропозиція:

— Фесюра, співай.

Вихід знайшов присутній на сесії депутат Полтавської райради Олег Решетило. Він увімкнув трансляцію Гімну на своєму смартфоні.

Формально сесію відкрили. Але одразу дали спеціалістам міськради годину часу на те, щоб полагодити систему для голосування.

Через годину, як і очікувалось, система не запрацювала. Виготовили бюлетені. Обрали лічильну комісію, що мала рахувати голоси.

Потім почали голосувати. Депутати мали подолати вето міського голови Олександра Копельця.

Знову ж, очікувано, не подолали. Вірні Копельцю дев’ять депутатів дисципліновано голосували проти. Опозиціонери дружно утрималися. У перервах між голосуваннями Таміла Шевченко і Володимир Жуков заявили, що вето Копельця долати не потрібно через його незаконність. Натомість юрист міськради Олена Жовтяк доводила, що міський голова діяв у правовому полі.

«Підіть із миром»

Несподіванки почалися при розгляді «Різного».

Слова попрохав Анатолій Таранушич. Він заявив, звертаючись до міського голови:

— Сьогодні не просто так, не із технічних причин не спрацювала система «Рада». Захотілося — і вона працювати не буде. Мовляв, мені за це нічого не буде. Буде! А чого варта ситуація із заявою депутата Ігоря Проценка. Чоловік пішов на фронт, а міський голова набрехав, що Проценка залякали. І подібну брехню ми чуємо постійно. Тому хочу запропонувати міському голові. По-людському. Олександр Олександрович, напишіть заяву про складення повноважень і підіть з миром. Вам вручать квіти. Можливо, хтось навіть просльозиться. Але так буде краще для всіх. Для громади — передусім.

«Я не піду»

Безумовно, міський голова відреагував на публічну пропозицію піти у відставку.

Олександр Олександрович парирував:

— Анатолій Олексійович і всі інші. Ви особа, яка все це заколотила ще з однією відсутньою особою. Ви правили районом 15 років. І за цей період його пограбували. Я не піду. Тому що я все роблю правильно. Заява депутата Гординської про складення повноважень є фальшивкою. Ця заява буде здана на експертизу. І буде за цим фактом кримінальна справа.

Після цього сторони конфлікту ще кілька хвилин посперечалися і обмінялися докорами та обвинуваченнями. Зрештою, міський голова закрив сесію.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 серпня 2022, 10:30 | Кобеляки | Політика
1. микола козак / 19 серпня 2022, 11:28
Знову мутять ті , хто дуже рветься до корита.І неважливо ,чи піде Копилець чи ні , Копилець буквально нічим не відрізняється від тих , хто так рветься до влади , всі вони бувші партійні і комсомольські активісти .Щоб вони не рвались у владу , потрібно встановити їм зарплати наприклад середню по місту , і позбавити права розпоряджатись власністю громади , позбавити можливості нараховувати собі премії , встановити чіткий ліміт на пальне для поїздок І закінчаться війни за крісло.І давно пора змінити прізвища вічних депутатів , бо деяких із них доведеться водити під руки на сесії і додому.

Змінено 23.08.2022, 11:17
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації