Вхід | Реєстрація

Радянський герб зі щита «Батьківщини-матері» демонтують у 2023-му

Радянський герб зі щита «Батьківщини-матері» демонтують у 2023-му

Цьогоріч влада розроблятиме план демонтажу гербу СРСР на щиті монумента «Батьківщина-мати» в Києві та проводитиме підготовку до технічних робіт. Повністю його збираються замінити в 2023 році. Про це розповів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Будемо знімати серп і молот, будемо обережно переносити пам’ятки радянським «видатним» діячам, але робитимемо це відповідно до закону. Ми все ж таки Європейська держава», — сказав Ткаченко.

Міністр зазначив, що до кінця 2022-го планується залучити провідні українські інститути визначення найкращого методу демонтажу радянського герба.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 серпня 2022, 14:41 | Полтавщина | Цікаве


1. микола козак / 19 серпня 2022, 18:04
Це зараз головна проблема і війна побоку , те , що бюджет пусто , що на армію збираєм копійки з народу , а тут ляпне не один мільйон.Якийсь інститут готовитиме проект , через десяток підрядників і субпідрядників витягнуть максимум з бюджету по власних карманах.Ну так , як завжди.
2. Dana77 / 20 серпня 2022, 09:34
1.микола козак
«Це зараз головна проблема і війна побоку»

100%. Невже це на часі? Зрештою, цей монумент - МУЗЕЙ, а музейні експонати по закону начебто не підпадають під декомунізацію. То для чого викидати гроші? Дайте їх бійцям - на амуніцію, на лікування, на зброю. Не затівайте чергової дурні! Прихильників "руського міра" ви тим самим ні в чому не переконаєте, а нормальні люди і сприймають цей щит по нормальному і спокійно - як частину історії, а не як комуністичну пропаганду.
3. Олексій / 20 серпня 2022, 14:30
2.Dana77
«Зрештою, цей монумент - МУЗЕЙ, а музейні експонати по закону начебто не підпадають під декомунізацію»

ну могильні пам’ятники теж по закону не підпадають але так званому "інституту національної пам’яті" такі дрібниі як якісь там закони до страки...

Змінено 20.08.2022, 14:31
4. Чудо Юдо / 20 серпня 2022, 21:40
О, дивись, тихо сиділи, а лиш мова пішла про ліквідацію тоталітарних комуністичних знаків - враз позбігалися.
Ну і навіщо прикриватися якимись там зайвими витратами, які можна відправити на ЗСУ і т п.? Та чесно кажіть - у Вас ниє в душі залишки совєтського імперіалізму, який не викорінила навіть війна. Я навіть приблизно уявляю віковий ранг всіх трьох дописувачів.
Герб вже неіснуючої держави приберуть із постаменту - яке горе! Прям біда-біда, куди там навіть путіну з його вторгненням?
5. микола козак / 21 серпня 2022, 21:14
4.Чудо Юдо
« Прям біда-біда, куди там навіть путіну з його вторгненням?
»

Біда в твоїй голові.Саме такі , як ти ховаються , як тільки можуть від захисту України , хто за бугром , хто по базах відпочинку , хто на островах .Саме такі , обдирають народ піднімаючи ціни на елементарні продукти , використовуючи біду українців для наживи і ви з часом подавитесь награбованим в народу.Ти не підеш в військомат добровольцем тоталітарний ти наш , ти будеш ховатись за чужими спинами , а потім такі стають гауляйтерами , досвід вже маєм.



Змінено 21.08.2022, 21:36
6. Selena2017 / 22 серпня 2022, 10:53
5.микола козак
«микола козак / 21 серпня, 21:14»

Козаче , пишете з окопів на найважчому напрямку ? Так там думки були б інакшими... Не такі як у щурів радянсько-рашистських
7. Чудо Юдо / 22 серпня 2022, 11:51
5.микола козак
«Біда в твоїй голові.Саме такі , як ти ховаються , як тільки можуть від захисту України , хто за бугром , хто по базах відпочинку , хто на островах .Саме такі , обдирають народ піднімаючи ціни на елементарні продукти , використовуючи біду українців для наживи і ви з часом подавитесь награбованим в народу.Ти не підеш в військомат добровольцем тоталітарний ти наш , ти будеш ховатись за чужими спинами , а потім такі стають гауляйтерами , досвід вже маєм.
»

Ух ти! І які ж саме мої слова спонукали Вас наклепати на мене отакі звинувачення? Раз я абсолютно не шкодую за тоталітарним гербом на постаменті серед Києва то я автоматично бандит, гауляйтер і головоріз? Оце і вся ваша логіка? Чи може там щось трохи глибше?

Змінено 22.08.2022, 11:52
8. микола козак / 23 серпня 2022, 07:54
6.Selena2017
«Козаче , пишете з окопів на найважчому напрямку ? »

А це не ти під Лисичанськом бігала з санітарною сумкою?
9. микола козак / 23 серпня 2022, 08:11
7.Чудо Юдо
«гербом на постаменті серед Києва »

Справа зовсім не в гербі.Той герб разом із статуєю символізували певний період життя українців , зколовши герб , статуя символізуватиме хіба що епоху Порошенка чи Януковича.До того та статуя майже копія тієї , що встановлена в російському Волгограді , то чому не звалити все повністю , досвід валяти в нас є.Справ в тім , що українці , та і інші збирають по копійці на байрактари , на амуніцію для армії , а тут з бюджету піде не один мільйон на герб , який їсти не просить , та і значна частина з виділеного буде розкрадена , адже в нас в час війни крадуть безбожно , то гуманітарку , то амуніцію , то пальне і т.д. .Зараз он під час війни надумали прихватизувати навіть лікарні , тож очевидно , що будуть красти , хто вище , той більше , ті хто нижче- менше.А головне , що ті , кому мішає в цей час герб , всякими методами ховаються навіть від отримання повісток , вимагають відкрити виїзд за кордон , ховаються на турбазах , а зачасту навіть натягують жіночий одяг.
10. Dana77 / 23 серпня 2022, 12:40
Я вже писала, що цей монумент - музей, і хай би він стояв, коли на його демонтаж ще й величезні гроші треба з бюджету. У здорові голови ніякої пропаганди він не несе, а хворих людей демонтажем не переконаєш. На той герб не звертали б стільки уваги, аби не декомунізатори, які мені зараз нагадують комсомольців 1930-х, які з таким же запалом валяли церкви та впроваджували колективізацію. Зрештою, якщо комусь таки свербить негайно позбутися того герба, хай кине клич і збере на те кошти, як ми збираємо на амуніцію солдатам, не треба брати на це з бюджетної кишені. Допоможіть краще хлопцям на фронті!
11. микола козак / 23 серпня 2022, 16:38
10.Dana77
« комусь таки свербить негайно позбутися того герба, хай кине клич і збере на те кошти, як ми збираємо на амуніцію солдатам, не треба брати на це з бюджетної кишені. Допоможіть краще хлопцям на фронті!»

Ініціатор цього дурдому гепман Порошенко , який натягнув з українців досить багато , тож замість піару на війні , хай із того і знімає комуністичну символіку по всій Україні.А взагалі суспільство захворіло , в той час , коли бійці звертаються до президента , що їх кидають на танки з автоматами , тилові гниди мусолять отакі провокації , то герб знімають , то піднімають питання , чому бійці на фронті розмовляють російською.Враження таке , що це роблять вороги України під патріотичними гаслами.
12. Чудо Юдо / 23 серпня 2022, 23:05
9.микола козак
«Справа зовсім не в гербі.Той герб разом із статуєю символізували певний період життя українців... »

Та так здається мені, що якраз у гербі. Ніхто ні суми ніякі не озвучив, все ще лише «планується» а ґвалт підняли враз.
На бабулках, які за «совком» та імперіалізмом скучають, популізм путіна побудований, он ледве не кожен псих із думи кричить, що вони савєтскій союз відбудовують, тільки рашка - це не союз, абсолютно. Ковбаси там по 2.20 немає і не буде. Єдине що є в рашкі від «совєтів» - це мілітаризм і тоталітаризм. Але "піпл хаває" і цей піпл в агонії закликає вбивати українців. Бо тоді ж савєтскій союз вернеться якимось дивом.
Ці символи використовуються проти нас же.
А щодо символізації певного періоду життя... Так може і німцям варто було свастики в своїй країні залишити? Це ж певний період їх життя :)

Не найбільш важлива проблема наразі, тут я згоден. Але якщо надумають зняти - та на здоров’я, я не жалкуватиму! Вся Прибалтика уже знімає радянські пам’ятники, а нам все не на часі...
13. Dana77 / 24 серпня 2022, 08:30
12.Чудо Юдо
«якщо надумають зняти - та на здоров’я, я не жалкуватиму! »

І я не жалкуватиму. Жалко не герб як такий, а гроші, які підуть на цю справу з бюджету в такий складний для держави час. Цитую публікацію від 1 червня 2021 року (більш як річної давності): "На демонтаж герба попередньо називали орієнтовну суму у 8 мільйонів гривень, але точних розрахунків із урахуванням вартості створення самого проєкту демонтажу, його експертної оцінки, вартості усіх матеріалів та робіт, транспортування та задіяння спеціальної техніки – досі не зробили". Не сумнівайтесь - зроблять! І не сумнівайтесь - ця сума подвоїться чи й потроїться. Читайте в даній публікації: "планується залучити провідні українські інститути визначення найкращого методу демонтажу радянського герба". Гадаєте, задарма визначатимуть проєктні інститути, як зняти 13-тонний щит із 100-метрової висоти? То хіба на часі ці роботи, коли Нацбанк уже монети збирає на підтримку ЗСУ? Ми проводимо благодійні заходи, щоб хлопцям на передовій допомогти, а дехто волає: зніміть негайно щит за рахунок бюджету! Хай організують якісь антиросійські акції і зберуть мільйони на демонтаж, якщо кортить провести його негайно - я не проти! І сама якусь гривню дам, а «зайві» кошти з казни віддайте солдатам-захисникам!
14. Dana77 / 24 серпня 2022, 08:33
12.Чудо Юдо
«Вся Прибалтика уже знімає радянські пам’ятники, а нам все не на часі...»

Прибалтика, дякувати Богу, не перебуває у стані війни, а нам ще треба виборсатися з біди, яку принесла росія. А на це також треба і зброю, і кошти. Переможемо путінських чмонь, тоді й з пам’ятниками повоюємо.
15. микола козак / 25 серпня 2022, 19:29
12.Чудо Юдо
«- це мілітаризм і тоталітаризм. Але "піпл хаває" і цей піпл в агонії закликає вбивати українців. Бо тоді ж савєтскій союз вернеться якимось дивом.»

Ну з мілітаризмом ніби все ясно , а от з тоталітаризмом мені ніяк не доходить , тому коли можеш , то поясни в чому був тоталітаризм ?Ну от візьмемо вісімдесяті чи навіть семидесяті роки в Кобеляках був промкомбінат , цукровий завод , молочноконсервний , ПМК 69 , ПМК 7 , сільгосптехніка , і ше ряд підприємств , було десятків три колгоспів і радгоспів - люди ходили на роботу і в місті і в селі і говорять , що був дефіцит робочої сили , а зараз дефіцит роботи.Я бачу , що ти чоловік дуже освічений , то поясни , що той клятий тоталітаризм робив навмисне , щоб був дефіцит робочої сили ? Я ніяк незрозумію , що покращилось після повалення того тоталітаризму , і що воно взагалі той тоталітаризм.А відносно мілітаризму , то і зараз же доводиться озброюватись , навіть громадянам хочуть продавати нарізну зброю.Від тебе чую тоталітаризм , по телебаченню тоталітаризм , то в чому його суть ?
16. 1juriy / 26 серпня 2022, 14:04
Тоталітаризмом вважається політичне панування, яке вимагає необмеженого керування підлеглими і їхнє повне підкорення поставленим згори політичним цілям.Погано це чи ні?Для освідчених, активних -погано,для ледарів та дурнів можливо і добре.
17. микола козак / 26 серпня 2022, 17:31
[[ЦИТАТА|16|1juriy|необмеженого керування підлеглими і їхнє повне підкорення
Звідки таке визначення , чи це ви сам придумав?Підлеглими і зараз керують і повне підкорення ще на мій погляд збільшилось , взяти наприклад трудовий кодекс , тут передбачено найповніше підкорення , та і не тільки трудовий кодекс , кругом неспіврозмірні з зарплатами штрафи і т.д. .З вашого висновку , зараз також тоталітаризм ?
18. 1juriy / 26 серпня 2022, 21:15
Узяв з вікіпедії.Та немає того, що було раніше.Немає ніякого підкорення ,підлеглий виконує роботу за оплату ,яку було обумовлено раніше.Ніхто не вмішується в його особисте життя та світогляд.Ніхто не працює за трудодень та і партії не займаються виховною роботою.
19. 1juriy / 26 серпня 2022, 21:19
15.микола козак
«Ну от візьмемо вісімдесяті чи навіть семидесяті роки в Кобеляках був промкомбінат , цукровий завод , молочноконсервний , ПМК 69 , ПМК 7 , сільгосптехніка , і ше ряд підприємств , було десятків три колгоспів і радгоспів - люди ходили на роботу і в місті і в селі і говорять , що був дефіцит робочої сили , а зараз дефіцит роботи»

На котрому з підприємст В
20. 1juriy / 26 серпня 2022, 21:22
15.микола козак
«Ну от візьмемо вісімдесяті чи навіть семидесяті роки в Кобеляках був промкомбінат , цукровий завод , молочноконсервний , ПМК 69 , ПМК 7 , сільгосптехніка , і ше ряд підприємств , було десятків три колгоспів і радгоспів - люди ходили на роботу і в місті і в селі і говорять , що був дефіцит робочої сили , а зараз дефіцит роботи.»

На котрому з підприємств Ви працювали?І що мали?І які були альтернативи?
21. микола козак / 28 серпня 2022, 11:22
20.1juriy
«І які були альтернативи?
»

Ну альтернатив було багато , кругом потрібні були робочі руки , хто хотів заробити , той заробляв .А яка зараз альтернатива , крім Польщі?Ну багато із так званих ефективних власників користуються і прпиміщеннями і засобами виробництва , які хапонули при прихватизації , от тільки від ефективних ніякої ефективності.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації