Вхід | Реєстрація

На Миргородщині поліцейські виявили конопляну плантацію

На Миргородщині поліцейські виявили конопляну плантацію

Під час санкціонованого обшуку домогосподарства 50-річного жителя одного із міст Миргородщини поліція вилучила близько півсотні конопель та майже 1,5 кілограма подрібненого особливо небезпечного наркотичного засобу.

Незаконну діяльність місцевого жителя, який раніше вже відповідав перед законом за наркозлочини, викрили працівники Управління боротьби з наркозлочинністю поліції Полтавщини спільно з органом досудового розслідування відділення поліції № 1 Миргородського райвідділу, за процесуального керівництва Миргородської окружної прокуратури, із залученням працівників батальйону поліції особливого призначення.

Як повідомив Ігор Поліщук, начальник регіонального управління боротьби з наркозлочинністю, під час обшуку земельної ділянки фігуранта вилучено близько 50 рослин конопель (більшість з яких заввишки понад 2 метри), у господарському приміщенні – кілька десятків «оберемків» висушених нарковмісних рослин, контейнери з канабісом та саморобний пристрій для вживання наркотиків.

Ірина Погребняк, т.в.о. заступника начальника обласної поліції, повідомила:

– Вилучені під час процесуальних дій речові докази спрямували на судову експертизу. Орган досудового розслідування, за процесуального керівництва Миргородської окружної прокуратури, готує чоловікові підозру у вчиненні наркозлочинів та вирішує питання щодо обрання запобіжного заходу.

За результатами проведених слідчих дій розпочато досудове розслідування за частиною 1 статті 309 (Незаконне виготовлення, зберігання наркотичних засобів) та частиною 1 статті 310 (Незаконний посів або незаконне вирощування конопель у кількості від десяти до п'ятдесяти рослин) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.


Автор: За матеріалами УБН та Слідчого управління поліції області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 серпня 2022, 15:25 | Миргород | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації