Вхід | Реєстрація

Олександр Біленький закликав Уряд не забирати ПДФО із виплат військовим

Олександр Біленький закликав Уряд не забирати ПДФО із виплат військовим

1,3 млрд гривень надійшло до місцевих бюджетів Полтавщини лише за перше півріччя 2022-го як податок на доходи (ПДФО) військовослужбовців. Олександр Біленький, голова Полтавської обласної ради,  звернувся до Уряду не забирати ці надходження з громад у майбутньому році.

Про це посадовець написав у своєму телеграм-каналі:

«З початку повномасштабної війни росії проти України ми вирішили, що Полтавська область – не інертний тил, а активний другий фронт. Наша область розмістила в себе багато військових частин і підрозділів тероборони. Більшість наших громад утримують підрозділи територіальної оборони, деякі – розташовують військові підрозділи ЗСУ. Ми закуповуємо нашим захисникам одяг і взуття, укомплектовуємо та закупляємо необхідний для служби інвентар й засоби захисту/ураження. Також Полтавщина прийняла понад 250 тисяч людей, евакуйованих з прифронтових регіонів. За цим показником ми входимо до топ-5 областей, що прийняли найбільшу кількість ВПО.»

Міністерство фінансів України надіслало листи з проєктом місцевих бюджетів на 2023 рік. У ньому йдеться, що в наступному році може бути скасоване оподаткуванням ПДФО грошового забезпечення та інших виплат військовослужбовцям.

Голова Полтавської обласної ради закликає Верховну раду, народних депутатів, МФУ на потребі переглянути цей крок та не забирати з місцевого бюджету ПДФО військових принаймні на час воєнного стану. Ці кошти перекривають дефіцит місцевого бюджету й дають можливість громадам надалі інвестувати їх в обороноздатність громади, підрозділів тероборони, підтримувати захисників та тримати додаткове навантаження, пов'язане з війною. Це надзвичайно важливо, адже Полтавщина межує з Харківщиною, де простягається лінія фронту.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 вересня 2022, 10:40 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації