Вхід | Реєстрація

Упродовж тижня слідчі Нацполіції відкрили більше тисячі кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів

Упродовж тижня слідчі Нацполіції відкрили більше тисячі кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів

Про це начальник Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції України повідомив сьогодні, 8 вересня, під час спільного брифінгу представників сил безпеки і оборони.

За його словами, упродовж тижня ворог продовжував застосування тактику ракетних, артилерійських та мінометних обстрілів. російські війська завдали більше 400 обстрілів, внаслідок яких зруйновано  інфраструктуру та цивільні об'єкти у 142 населених пунктах.

– Атакувалися центральні частини міста Харкова та Миколаєва. Так,  5 вересня внаслідок обстрілів у Миколаївській області пошкоджено 16 багатоквартирних, 67 приватних будинків, 4 навчальні заклади, церкву та автовокзал. Також вчора агресор із застосуванням залпового вогню обстріляв пункт видачі гуманітарної допомоги у селі Мала Токмачка Запорізької області.  Декілька годин тому Харків знову піддавався обстрілам. Є загиблі та поранені. Пошкоджено виробничі приміщення та інфраструктуру та території одного з підприємств,– повідомив Олексій Сергєєв.

Він додав, що упродовж тижня поліція розпочала 1,1 тис. кримінальних проваджень  за фактами скоєння воєнних злочинів, з них 32 – щодо колабораційної діяльності. Всього від початку повномасштабного вторгнення поліцейські відкрили 31,2 тис. проваджень щодо воєнних злочинів.

– Зокрема, 3 вересня поліцейські Києва спільно з СБУ в селищі Черкаське, що на Дніпропетровщині затримали жителя Луганської області, який поширював інформацію про дислокацію, озброєння та переміщення військової техніки підрозділів ЗСУ, – сказав керівник департаменту Нацполіції.

Спікер наголосив, що співробітники відомства  продовжують брати активну участь у здійсненні заходів з евакуації громадян. Зокрема  упродовж цього тижня під супроводом поліції з небезпечних регіонів евакуйовано 7,8 тис. мешканців.

– Триває робота щодо оперативного розмінування деокупованих територій. Упродовж тижня  вибухотехніки здійснили майже 350 виїздів, вилучено понад 2 тисячі боєприпасів та близько 50 кг вибухових речовин, – повідомив Олексій Сергєєв.

Він додав, що з 26 травня проводяться профілактичні заходи, спрямовані на протидію колабораційній, диверсійній, терористичній діяльності та співпраці з агресором. За останній тиждень відпрацьовано понад 5 тисяч осіб, з яких 353  передано СБУ, розпочато 216 кримінальних проваджень.

Олексій Сергєєв наголосив, що відомством забезпечено належний рівень протидії наркозлочинності та шахрайств.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 вересня 2022, 12:41 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації