Вхід | Реєстрація

Країни Заходу готові передати Україні заморожені резерви РФ, але потрібен механізм

Країни Заходу готові передати Україні заморожені резерви РФ, але потрібен механізм

Країни Заходу досягли політичної згоди щодо можливості передачі Україні заморожених золотовалютних резервів Росії, але для цього потрібен спеціальний юридичний механізм, якого наразі немає.

Про це міністр юстиції Денис Малюська заявив у ефірі єдиного телемарафону, повідомляє "Forbes Україна".

"З якою країною ми б не розмовляли, політична згода є. Питання лише в тому, як це зробити", – сказав Малюська.

Він нагадав, що Україна вже працює над створенням такого механізму, це буде великий міжнародний договір, до якого країни зможуть приєднуватися і на виконання цього договору передавати Україні активи та знімати з них імунітет.

За його словами, золотовалютні резерви РФ наразі захищені суверенним імунітетом, тобто одна країна не може відібрати щось в іншої. Малюська вважає, що такий міжнародний договір може бути ратифікований вже цієї зими.

На думку міністра, на першому етапі Україна планує отримати суверенні активи Росії на $300 млрд. Другий етап, набагато більш складний і тривалий, – це стягнення активів російських державних компаній або майна російських олігархів.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 вересня 2022, 12:10 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації