Вхід | Реєстрація

На Полтавщині тракторист знайшов і здав поліції кулемет

На Полтавщині тракторист знайшов і здав поліції кулемет

Кулемет та понад 200 набої до нього тракторист підприємства виявив 14 вересня, під час дискування бур’яну на узбіччі автодороги, неподалік одного із сіл Миргородщини. Про зброю з боєприпасами близько 12:30 чоловік повідомив поліцейським офіцерам однієї з тергромад району.

Офіцери Сергій Кайола та Станіслав Шестопалов, наголосивши заявникові на дотриманні заходів безпеки (зокрема, на забороні підходити до небезпечної «знахідки» й торкатися її), передали повідомлення операторці 102 та негайно прибули на місце події.

Виявлений на узбіччі кулемет з набоями поліцейські прийняли для оформлення необхідних матеріалів та ухвалення правового рішення, згідно з вимогами чинного законодавства. Також правоохоронцям належить з’ясувати походження зброї та боєприпасів для вжиття відповідних превентивних заходів.

Нагадаємо, добровільно здана органам влади зброя звільняє від кримінальної відповідальності. Відповідно до частини 3 статті 263 Кримінального кодексу України, особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або пристрої, не підлягає кримінальній відповідальності за їх носіння, зберігання, придбання, передачу без законних на те підстав.

В іншому випадку, особу можуть притягнути до кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами. Суд може призначити винному у вчиненні такого злочину від 3 до 7 років позбавлення волі.

Поліція Полтавщини закликає громадян повідомляти про заборонені предмети до поліції для їх подальшого знешкодження, знищення чи передачі Збройним силам України. Це можливо зробити за номером 102 або через чат-бот Головного управління поліції Полтавської області у Telegram: @Police102Poltava_bot.


Автор: Відділ комунікації поліції Полтавщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 вересня 2022, 17:07 | Миргород | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації